Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

La vitroceràmica gasta més que la cuina de gas

La vitroceràmica gasta més energia que la de gas, però les plaques d'inducció poden rebaixar una mica la factura

Entren pels ulls. Tan netes, tan lluents, amb els seus botons digitals que s'encenen, sense risc que l'oli s'encengui i se'ns cremin les celles, però… tot s'ha de dir, la vitroceràmica gasta més que una cuina de gas. La factura fins i tot es podria multiplicar per tres a una llar mitjana on es dini a casa cada dia.

No és qüestió de tornar al passat i fer reformes a la cuina de la casa de nova construcció on hem anat a viure. És qüestió de treballar-s'ho dia a dia per rebaixar la diferència. L'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia) recomana que, en cas de tenir una cuina elèctrica, s'utilitzin bateries de cuina, paelles i cassoles amb fons difusor. Així s'aconsegueix una temperatura més homogènia a tot el recipient i la despesa es redueix. Són més cares a l'hora d'instal•lar-les, però les plaques d'inducció, que escalfen el doble de ràpid que la vitro, rebaixen un 20% la factura de la llum. En lloc d'escalfar amb una resistència, ho fan amb una bobina que genera un camp electromagnètic.

A dalt