Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Consejos de ahorro

Cada semana un nuevo consejo que te ayuda a ahorrar.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

És millor mantenir els llums encesos que apagar-los i encendre'ls

Apagar i encendre els llums produeix un pic de consum insignificant

Els més estalviadors en matèria de llum s'esgarrifen i s'escandalitzen cada vegada que veuen a alguna pel•lícula el comportament típic d'algú que pateix algun trastorn obsessiu compulsiu en encendre i apagar els llums de la casa nou vegades seguides cada cop que entra i surt d'una habitació. “Quant pagaran de llum?" és la idea que primer els passa pel cap.

Ells l'apaguen cada vegada que surten d'una habitació, coneixedors en la seva consciència que s'ha d'estalviar energia, pel planeta i per arribar a final de mes.

Fan bé o més aviat, sense sospitar-ho, s'estan carregant les reserves d'energia de la Terra?

Existeix un pic de consum quan s'encén un llum fluorescent, però és insignificant. Encendre i apagar els llums de manera freqüent sí que afecta la vida útil dels llums corresponents. Per tant, com diuen els experts del CIEMAT, la norma és clara. Si no és que seràs fora de l'habitació menys de 5 minuts, és millor apagar.

A dalt