Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Empreses
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

5 innovacions per a les empreses que veurem el 2019

Publicat el 23 Abril 2019

El futur arriba a tota velocitat. Les empreses mai tornaran a ser com eren tan bon punt els bots de conversa, les dades massives i l'aprenentatge automàtic s'hagin implantat definitivament. I això passarà ben aviat.

L'evolució de la indústria sempre s'ha basat en la innovació. El fonament de la primera revolució industrial és la màquina de vapor. En aquell moment és quan neixen els verdaders processos industrials de l'era moderna. Des d'aquella indústria a l'actual, denominada 4.0, les innovacions per a les empreses han marcat el rumb per al canvi.

Avui assistim a un panorama en el qual l'era digital marca gran part dels canvis. La nova línia d'empresa moderna se centra en l'optimització de processos i a preservar el medi ambient. Dos objectius fonamentals que, sovint, van plegats: més negoci però més sostenible, tot en un.

1. L'aposta per les energies netes

El 2019 es recordarà com l'any de l'aposta definitiva de les empreses per les energies netes.

D'una banda, l'energia neta promou l'estalvi considerable dels costos empresarials. Per què? Perquè és més flexible pel que fa als preus i més fàcil de mesurar i controlar que qualsevol altre tipus d'energia. Això permet a les empreses, a través de comptadors digitals, autòmats i sensors, monitorar els consums i establir-ne les franges de manera que coincideixin amb els pics de consum que els permetin produir amb les tarifes energètiques més favorables.

D'altra banda, aquestes energies són infinitament menys contaminants que les pròpies dels combustibles fòssils. Afavoreixen la reducció d'emissions de CO2 i contribueixen a millorar definitivament la petjada ambiental de les empreses, la seva reputació i la seva imatge.

En aquest camp les innovacions són constants. N'hi ha que s'associen a la millora dels sistemes d'emmagatzematge o la conducció de l'energia. D'altres, als sistemes de mesura i control i quan es combinen amb les noves tecnologies, permeten l'anàlisi i l'optimització de processos.

2. Les dades massives (big data) i els sistemes ERP

Les tecnologies orientades a les dades massives avançaran amb força aquest any, gràcies a la implantació definitiva dels sistemes ERP (planificació de recursos empresarials). Aquests sistemes permeten un control exhaustiu de tots els processos, la seva millora i la seva anàlisi constant.

Desenvolupaments com ara el SAP, el Microsoft Dynamics o l'ID Edwurds d'Oracle avancen cap a l'evolució imparable d'un sistema obert d'infinites solucions en el núvol per a qualsevol classe de necessitat i activitat.

3. Aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial

Íntimament lligat al punt anterior, el camí cap a la intel·ligència artificial es va fent cada vegada més ample i clar. La Internet de les coses, els autòmats i els sensors capaços de recaptar milers de dades i convertir-los en informació útil s'imposen en el panorama empresarial.

A això, s'hi afegeixen les eines d'anàlisi orientades a la presa de decisions automàtiques que milloren directament els processos el que coneixem com aprenentatge automàtic.

Si haguéssim de memoritzar només 3 paraules per al 2019, en tant que innovació empresarial, serien aquestes: aprenentatge automàtic, tecnologia de balisa i cadena de blocs.

4. Interactivitat amb el client

La millora de la relació amb el client implica fomentar la interactivitat i oferir solucions d'assessorament, servei i suport les vint-i-quatre hores del dia i els set dies de la setmana.

Les novetats empresarials en aquest camp estan representades per la proliferació de bots de conversa (o xatbots) i, sobretot, per l'aparició de noves tecnologies, a cavall entre la Internet de les coses i la connectivitat amb els propis clients. És el cas dels assistents virtuals d'Amazon i Google.

D'altra banda, la tecnologia de balisa (o beacon) soluciona la geolocalització de dispositius únics en espais interiors, com ara centres comercials. Això permet a les empreses la comunicació directa amb els clients propers a l'establiment a través de Bluetooth de baix consum.

Aquestes són totes les innovacions que optimitzen l'efectivitat del màrqueting i les accions comercials.

5. Cadena de blocs

També coneguda com a "blockchain" és un sistema de comptabilitat distribuïda que registra dades com ara transaccions, arxius o informació a través d'una xarxa de dispositius connectats. Cada participant pot veure les dades i verificar-les utilitzant algoritmes.

És un registre d'operacions de compravenda o de qualsevol altre tipus de transacció on les dades aprovades s'introdueixen en un llibre major en forma de col·lecció de blocs. Posteriorment són emmagatzemades en una cadena cronològica i assegurades mitjançant criptografia.

Els beneficis que aporten a la seva empresa són:

  • Processos de transacció més ràpids.
  • Major transparència.
  • Retorn de la inversió en menys temps.
  • Menys intermediaris.
  • Major seguretat (dades encriptades).
  • Automatització de les accions.

Les empreses que s'avancin a adoptar les noves tecnologies podran atendre millor els seus clients i, a l'hora, reduir costos.