Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Empreses
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Compensació de l'energia reactiva

Compensació de l'energia reactiva

L'energia reactiva és l'energia necessària per al funcionament de determinats aparells, com els motors i transformadors.

L'energia reactiva transita a través de la xarxa i provoca un augment en la demanda de corrent elèctric. Provoca efectes adversos com la pèrdua de potència útil a les instal·lacions, un menor rendiment en els aparells elèctrics connectats i, fins i tot, caigudes de tensió i pertorbacions a la xarxa elèctrica.

L'energia reactiva es pot eliminar a través de la instal·lació de bateries de condensadors. D'aquesta manera, es compensa part de l'energia reactiva dels elements amb components bobinats, com són els motors o transformadors.

Com estalviar en energia reactiva?

  • Instal·li bateries de condensadors per evitar penalitzacions per energia reactiva. Aquestes bateries faciliten l'estabilització i la qualitat del subministrament. A més, optimitzen les dimensions i el rendiment de les instal·lacions elèctriques. D'aquesta manera, disminueix, i fins i tot anul·la, l'energia inútil demandada de la xarxa d'alimentació i, per tant, millora el factor de potència.
  • Les bateries de condensadors poden proporcionar un estalvi de fins a un 30% segons el cas. Això permet una ràpida amortització de la inversió (valen uns 600 euros, tenen una vida útil llarga i gairebé no necessiten manteniment).
  • Amb les bateries de condensadors instal·lades a la seva empresa, pagarà un 0% d'energia reactiva. Només pagarà l'energia útil o consumida.
     
 
A dalt