Convertir residus en recursos

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Convertir residus en recursos

Wed Jul 16 12:44:03 CEST 2014
Un simple esdeveniment musical o l'arribada en massa de turistes a un esdeveniment cultural o destinació turística generen tones de deixalles al nostre país. Si a això hi afegim els residus que es generen diàriament, la xifra es dispara.
 
Per altra banda, gairebé el 85% dels residus generats no es tracten adequadament. Això provoca seqüeles en el medi ambient, perquè hi ha residus com els envasos que triguen segles a desaparèixer.
 
Pren nota de “Com es recullen les deixalles”:
 
Hi ha iniciatives sense ànim de lucre que impulsen la recollida de residus que atempten contra el medi ambient a mitjà i llarg termini. En aquestes iniciatives, un gran nombre de voluntaris recopilen els residusque van trobant a tota mena d'entorns, ja siguin urbans, rurals, marins, fluvials o forestals.

En tota aquesta tasca, la xarxes socials juguen un paper protagonista, perquè després desenes d'usuaris pengen a les xarxes socials els vídeos i les fotos que fan dels munts de residus que recullen al voltant de rius, grans ciutats o paratges turístics.
 
Una d'aquestes iniciatives parteix de l'organització sense ànim de lucre Desembasura, que transforma els residus en recursos recorrent a la seva Estratègia Residu Zero. Aquesta estratègia respon a un procés de transformació dels residus per obtenir una matèria prima que serveixi per donar vida a un altre producte. Aquest tipus d'accions s'han posat en pràctica en diverses regions i empreses de tot el món. I la bona notícia és que s'ha aconseguit reduir el nivell de deixalles i, a través de diverses investigacions, han trobat materials que generen menys residus un cop usats.
 
Darrere de Desembasura hi ha un altre tipus de fundacions, com són la Fundació per a la prevenció de residus, una ONG que té el suport d'entitats ecologistes i cíviques d'àmbit nacional, o la Fundación Caja Madrid i Retorna, una iniciativa que pretén que la recollida selectiva d'envasos passi del 35 al 90%.
 
A dalt