Factura electrònica

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Factura electrònica

> Què és la factura electrònica? > En què consisteix el servei de factura electrònica? > Quines diferències hi ha entre la factura en paper i la factura electrònica? > Quins avantatges té el servei de factura electrònica? > Quin és el cost per donar-se d'alta a la factura electrònica? > Quins requisits he de complir per activar el servei de factura electrònica? > Com sé que tinc una nova factura electrònica disponible? > Rebré un e-mail per cada una de les factures que m'enviïn? > Com puc consultar la meva factura electrònica? > Durant quant temps puc consultar les meves factures? > Quines obligacions legals/fiscals tinc respecte a la factura electrònica? > La factura electrònica és segura? > Quins requisits ha de tenir el meu PC per veure la factura electrònica? > Com puc comprovar l'autenticitat de la signatura digital? > Puc arxivar les meves factures electròniques al meu PC? > Com puc consultar les meves factures electròniques arxivades al meu PC? > No puc veure el llistat de les meves factures, hi ha algun problema? > Vull donar-me d'alta a la factura electrònica, què he de fer?

Què és la factura electrònica?

La factura electrònica recull les mateixes dades que la factura que rep en paper, però en un format que inclou una signatura digital, que li garanteix l'autenticitat de l'emissor i la  integritat del seu contingut.
 
 

Imagen

En què consisteix el servei de factura electrònica?

Una vegada activat el servei de factura electrònica, i tenint en compte la data de facturació, rebrà un e-mail d'avís de disponibilitat de la seva factura.
En aquest avís l'informem de la data, l'import de la factura i el número de contracte. A més a més, hi incloem un enllaç perquè pugui de consultar-la sense necessitat d'accedir a Mi Endesa.
 
Si té diversos contractes amb la mateixa data de facturació, rebrà tota la informació en un únic avís.
 

Imagen

Quines diferències hi ha entre la factura en paper i la factura electrònica?

Les úniques diferències que hi ha entre la factura en paper i la factura electrònica és el format en què es visualitzen i la rapidesa en la recepció.

La factura electrònica recull les mateixes dades, data de facturació etc. que la factura en paper i té la mateixa validesa legal.

A més a més, pot visualitzar-la amb la mateixa aparença que la factura en paper, des de Mi Endesa o directament a través de l'avís de disponibilitat de la factura que rep al seu e-mail.
 

Imagen

Quins avantatges té el servei de factura electrònica?

La factura electrònica té diversos avantatges:
 
 • Disponibilitat: L'avisarem tan aviat com estigui disponible i podrà consultar-la al moment.
 • Rapidesa: accedeixi a les seves factures d'una forma ràpida des del seu e-mail.
 • Seguretat: La signatura digital garanteix l'autenticitat de l'emissor i la integritat del contingut.
 • Organització: estalviï espai a casa, sense haver d'emmagatzemar papers. Pot arxivar les factures al seu ordinador o consultar-les a través de Mi Endesa.
 • Estalvi ecològic: respecta el medi ambient.
 

Imagen

Quin és el cost per donar-se d'alta a la factura electrònica?

Donar-se d'alta a la factura electrònica no li costarà res. És un servei totalment gratuït que ofereix Endesa a tots els seus clients.
 
 

Imagen

Quins requisits he de complir per activar el servei de factura electrònica?

L'activació de la factura electrònica no requereix cap requisit específic. Per activar aquest servei no és necessari ser usuari registrat. Ho pots fer des de l'opció Activa factura electrònica”, i pots escollir entre fer-ho per a un únic contracte o per a tots els teus contractes. 
 

Imagen

Com sé que tinc una nova factura electrònica disponible?

Rebrà l'avís de disponibilitat de la factura electrònica, a l'adreça d'e-mail que ens ha proporcionat en el moment de l'activació del servei.
En aquest e-mail, pot consultar la informació sobre la data d'emissió, l'import de la seva factura i el número de contracte. A més a més, li indicarem un accés directe per baixar-se la factura.

Imagen

Rebré un e-mail per cada una de les factures que m'enviïn?

Rebrà un e-mail segons la data de facturació, ja que l'avís de disponibilitat agrupa totes les factures electròniques de diferents contractes generades en una mateixa data de facturació.
 

Imagen

Com puc consultar la meva factura electrònica?

 • Des de l'avís de disponibilitat que li enviem.
 • Des del llistat de factures de la nostra Oficina Online
Recordi que les seves factures electròniques estaran disponibles a l'Oficina Online durant un període de 5 anys.
 

Imagen

Durant quant temps puc consultar les meves factures?

A l'Oficina Online tens accés a les factures electròniques durant el període legal de 5 anys, des de la data de facturació.
 

Imagen

Quines obligacions legals/fiscals tinc respecte a la factura electrònica?

En el cas d'una empresa, li recordem que en la disposició addicional única de l'Ordre HAC/3134/2002 (BOE del 13 de desembre del 2002) s'estableix que:  
Els empresaris o professionals que utilitzin mitjans electrònics i informàtics per gestionar la facturació, la comptabilitat i la generació de llibres i registres fiscalment exigibles han de conservar en suport magnètic o òptic, durant el període de prescripció, els fitxers, les bases de dades i els programes necessaris que en permetin un accés complet, i possibilitar-ne el control adequat.
La factura electrònica té total validesa legal i fiscal. En cas de pèrdua informàtica del fitxer i si no ha realitzat cap còpia de seguretat, només ha de descarregar-la de nou des d'Endesa Online. Recordi que podrà consultar-lo durant un període de 5 anys.
 
 

Imagen

La factura electrònica és segura?

La factura electrònica és totalment segura. La signatura digital que integra garanteix l'autenticitat de l'emissor i la integritat del contingut.
Endesa ha obtingut un certificat electrònic emès per l'Agència Notarial de Certificació SL, que l'habilita per a la incorporació de la signatura electrònica avançada a les seves factures.
 

Imagen

Quins requisits ha de tenir el meu PC per veure la factura electrònica?

No és necessari cap requisit especial. N'hi ha prou de tenir connexió a Internet per accedir a la nostra Oficina Online i tenir un compte de correu per rebre l'e-mail d'avís de disponibilitat de la factura.
 
 

Imagen

Com puc comprovar l'autenticitat de la signatura digital?

Pot verificar l'autenticitat de la signatura digital a través de l'opció de Validació que Endesa posa a la seva disposició.
Per a això:
 • Cal haver arxivat prèviament al PC les factures electròniques corresponents. Per fer-ho, faci clic a la icona @ del llistat de factures.
 • A continuació, premi el validador. S'obrirà una pàgina i, amb el botó Navega, seleccioni la factura electrònica que vol validar.
 • Quan aparegui la referència a la finestra, faci clic al botó Valida i veurà la informació que desitgi: propietari de la signatura, dades del banc emissor i període de validesa de la signatura.

Imagen

Puc arxivar les meves factures electròniques al meu PC?

Sí, té dues formes d'arxivar les factures electròniques:
 • Sense validesa fiscal:
  • Arxivi la factura en format PDF. Això permet visualitzar-les com si fos una factura en paper.
  • En el llistat de factures de l'Oficina Online, faci clic sobre la data de la factura. S'obrirà una finestra, seleccioni l'opció guardar i indiqui on desitja arxivar-la.
 
 • Amb validesa fiscal:
  • Pot arxivar les factures electròniques al PC amb validesa fiscal i consultar-les quan ho vulgui sense necessitat d'entrar a la nostra Oficina Online, a través d'un visor. Això permet visualitzar les factures com si les rebés en paper.
  • En el llistat de factures de l'Oficina Online, faci clic sobre la icona @ que diferencia una e-factura de la resta. S'obrirà una finestra, seleccioni l'opció Desa i indiqui on vol arxivar-la.
Recordi que si no vol arxivar les factures, les pot consultar a l'Oficina Online durant un període de 5 anys.
 
 

Imagen

Com puc consultar les meves factures electròniques arxivades al meu PC?

Per poder consultar les teves factures necessites un visor, que permet visualitzar-les com si les rebessis en paper. Aquest visor es pot descarregar des de la nostra Oficina Online a la secció ‘Sol·licitud de servei’. Aquesta operació només s'ha de realitzar una vegada.
Quan el tinguis instal·lat, fes clic sobre el logotip del visor i selecciona la factura electrònica que vulguis veure. En seleccionar-la, automàticament visualitzes la teva factura.
Recorda que el visor només és necessari en el cas que vulguis consultar la teva factura amb validesa fiscal sense entrar a l'Oficina Online d'Endesa.
Si ets una empresa, et recordem que tens l'obligació fiscal de desar les teves factures electròniques amb validesa fiscal segons l'Ordre HAC/3134/2002 (BOE del 13 de desembre 2002).
 

Imagen

No puc veure el llistat de les meves factures, hi ha algun problema?

Es pot tractar d'una incidència puntual de l'Oficina Online. Torni a intentar-ho més tard. Si el problema persisteix, posi's en contacte amb nosaltres a través dels nostres Canals d'Atenció.
 

Imagen

Vull donar-me d'alta a la factura electrònica, què he de fer?

Activar el servei de factura electrònica és molt senzill, l'únic requisit que ha de complir és ser usuari de l'Oficina Online d'Endesa.
 
Si ja està registrat a l'Oficina Online, pot activar la factura electrònica en el menú Sol·licitud de servei. Si encara no és usuari registrat, recordi activar la facturació electrònica en el moment del registre.
 

Imagen
A dalt