Estalviar energia a l'oficina: sensibilització dels treballadors

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Estalviar energia a l'oficina: sensibilització dels treballadors

Estalviar energia a l'oficina: sensibilització dels treballadors

15.07.2014
l'entorn de treball

Contingut ofert per 

 

En l'entorn de treball fem un important consum energètic, moltes vegades incontrolat. Amb una campanya d'estalvi energètic podem intentar combatre aquesta situació.

  1. El primer pas és determinar un o diversos objectius realistes; una vegada s'hagin assolit, es podran abordar altres metes més difícils, però en principi resulta important aconseguir petits avanços que motivin tothom.
  2. Alguns de les idees més eficaces estan relacionades amb el control dels hàbits dels treballadors i no requereixen cap inversió econòmica, fet que pot facilitar la seva posada en marxa en els temps que vivim. Per exemple, apagar llums i ordinadors a l'hora de dinar o fer un ús moderat de l'aire condicionat i la calefacció.
  3. Per donar a conèixer aquests objectius i la manera de posar el plan en marxa, pots utilitzar els mitjans de comunicació interna de l'empresa, prèvia autorització del departament de Comunicació i de Recursos Humans: tauler d'anuncis, correu electrònic, web interna, cartells a les zones d'ús comú, revista corporativa, etc. No oblidis incloure algunes dades que recolzin el projecte; això ajuda a fer que les persones prenguin consciència i valorin la seva aportació, per petita que sigui, com una cosa realment útil. Per exemple, segons dades de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), amb cada grau de temperatura que es baixa la calefacció o es puja l'aire condicionat, es pot arribar a estalviar fins a un 7%.
  4. La motivació és important i es pot estimular mitjançant un comitè que treballi per involucrar els altres i també per la via de la competitivitat, creant equips que rivalitzin per complir els requisits establerts a la campanya i que obtinguin una recompensa o felicitació periòdicament.
  5. El comitè és un bon instrument per impulsar campanyes, proposar idees i col·laborar en la seva realització i control. A més, es pot convertir en un canal per involucrar-hi tots els nivells de l'empresa.
No oblidis avaluar i comunicar els resultats!
 
Un exemple de campanya de sensibilització d'èxit és el programa implantat per una PIME del sector de R+D, a través del qual els treballadors obtenien ingressos addicionals per utilitzar el transport públic, la bicicleta o el cotxe compartit en els seus trajectes des de i cap a la feina. Si es substituís l'1% dels trajectes en cotxe privat pel transport públic, s'aconseguiria un estalvi anual de 17 milions d'euros en cost d'energia.
 
Endavant! Estem desitjant conèixer la teva experiència.
vacío

 

Més articles-Al portal d'eficiència energètica d'Endesa-

projectes energètics
Als projectes energètics que estan basats en l'estalvi hi ha alguns riscos presents en cada una de les etapes, que poden arribar a posar en perill la viabilitat del projecte. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
Comprar per Internet
Comprar per Internet a Espanya semblava una cosa impossible, no obstant som un dels països amb més creixement en l'hàbit de compra online. Descobreix la relació amb el consum d'energia i com estalviar en aquest àmbit. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
treball ecològics
Saps quins són els llocs de treball ecològics més demanats? La sostenibilitat de les empreses està creixent i cada vegada es demanen més llocs de treball enfocats a l'estalvi energètic. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
 
A dalt