Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Tot el que has de saber de la nova facturació per hores de la llum

El mercat elèctric regulat compta amb una sola tarifa, la PVPC (Preu Voluntari al Petit Consumidor). Amb aquesta tarifa, el preu de cada kWh que consumeixes canvia cada hora de cada dia, segons un sistema dissenyat i regulat pel Govern.

En què consisteix el model de facturació PVPC?

En el mercat elèctric regulat se't factura segons:

El teu consum real durant cada hora.

El preu de la llum en aquella mateixa hora.

El consum real i exacte durant cada hora el proporcionen els comptadors intel•ligents.

El preu del kWh en la tarifa PVPC canvia cada hora de cada dia. En aquesta eina pots consultar el preu de l'electricitat actualitzat.

Multiplicant els kWh consumits cada hora pel preu del kWh en cada una d'aquestes hores, obtindràs el que se't factura pel consum d'energia.

A quins clients s'aplica el model PVPC?

La tarifa regulada (PVPC) s'aplica a tots els clients que estan en el mercat regulat. Perquè sigui aplicable, els clients no poden tenir una potència contractada superior a 10 kW. Quan parlem de la PVPC hi ha dos elements fonamentals:

Els comptadors intel•ligents

Aquests comptadors digitals envien automàticament el consum en kWh de cada hora. Ja no cal que un tècnic vingui al teu domicili ni tampoc que hagis d'enviar les lectures.

La comercialitzadora de referència

En el mercat lliure hi ha moltes companyies i moltes tarifes. En el mercat regulat tan sols hi ha unes quantes elèctriques, anomenades comercialitzadores de referència, i totes ofereixen la tarifa PVPC.

Si tens la tarifa PVPC però encara no tens comptador intel•ligent, per calcular el teu consum es farà servir el perfil del consumidor mitjà que elabora Red Eléctrica Española.