Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Vehicle elèctric

Vehicle elèctric

 
Endesa ha signat acords amb els fabricants d'automòbils per al desenvolupament conjunt de la mobilitat sostenible. A més, potencia el creixement i el desenvolupament de la mobilitat elèctrica en els aspectes comercials i energètics que posin en valor el lideratge de totes dues parts.
 
 
 
 

 SOL·LICITAR CONTACTEservei

Endesa participa en projectes de demostració

 
 • Pla Movele: És una iniciativa impulsada per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE). Consisteix en introduir als entorns urbans 2.000 vehicles elèctrics de diverses categories.

  A més, preveu la instal·lació de 546 punts de recàrrega per a aquests vehicles repartits entre Sevilla (75), Madrid (280) i Barcelona (191). Conegui més sobre el pla Movele.
 • SmartCity: Es tracta d'un projecte liderat per Endesa a Màlaga que planteja un nou model de gestió energètica que pretén aconseguir un estalvi energètic i una disminució d'emissions considerable. Inclou la integració del vehicle elèctric. Conegui més sobre SmartCity.
 
 

Projectes d'R+D+i d'estandardització

 
 • Elvire: Per al desenvolupament de tecnologia, solucions i serveis orientats al consumidor per permetre la interacció contínua entre els conductors de vehicles elèctrics, els seus proveïdors energètics i les xarxes intel·ligents.
 • Grid for Vehicles (G4V): Única empresa espanyola que participa en un consorci per avaluar l'impacte que té en l'infraestructura elèctrica, la implantació del vehicle elèctric a gran escala, i per definir recomanacions.
 • Green eMotion: És un projecte paneuropeu demostratiu de mobilitat elèctrica en diferents ciutats europees.
 • Cenit verde: Es tracta d'un projecte per a la promoció i introducció del vehicle elèctric en el mercat espanyol i per a l'anàlisi de la gestió del vehicle elèctric a les xarxes intel·ligents.
 • Euroelectric/Grup de Berlín: Membre del grup del vehicle elèctric d'Euroelectric i membre fundador del Grup de Berlín, encarregat de l'estandardització i l'homologació en l'àmbit europeu dels elements de connexió essencials per a la recàrrega.
 • QUICK d'Endesa: Aquest projecte té com a objectiu la implantació d'una infraestructura de càrrega ràpida de vehicles elèctrics a Espanya. Ha estat seleccionat com a projecte estratègic per l'IDAE i Estalvi de l'Energia.
 

Participació en projectes de demostració

 
 • Endesa i Telefónica: Per al desenvolupament d'una solució tecnològica que permeti utilitzar les cabines de Telefónica com a punts de càrrega de vehicles elèctrics i facilitar així la recàrrega elèctrica a les vies públiques.
 • Endesa i Cepsa: Per al desenvolupament conjunt d'un pla de disseny, proves i desplegament d'una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics purs i híbrids a les estacions de servei de Cepsa.
 • Endesa i CHAdeMO: Endesa participa en l'elaboració del protocol estàndard i connector de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. Al seu torn, Endesa pot desenvolupar la seva tecnologia pròpia a partir d'aquest protocol per a la comercialització de la recàrrega ràpida.
 • Endesa i Faconauto: Endesa ha arribat a un acord de col·laboració amb Faconauto per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els concessionaris espanyols associats a la patronal. Endesa posa al servei dels concessionaris associats l'anomenat pla de concessionari sostenible, que permet instal·lar, a més de punts de recàrrega, plaques solars fotovoltaiques, sistemes d'il·luminació eficient i sistemes de monitorització i control de clima i il·luminació.
 

Acords amb entitats públiques

 
 • Oficina LIVE a Barcelona: Endesa i l'Ajuntament de Barcelona s'han unit per al desenvolupament i la promoció del vehicle elèctric a la ciutat comtal. Per a això, ha construït l'Oficina LIVE (Logística per a la Implantació del Vehicle Elèctric).
 • Pla MOVELEC Mallorca: L'Ajuntament de Palma de Mallorca i Endesa estan interessats a col·laborar junts en el desenvolupament i la implantació sostenible del vehicle elèctric al municipi de Palma, com a centre neuràlgic de les Illes Balears. Endesa té prevista la creació d'una oficina per a la promoció i la informació referent a la mobilitat elèctrica anomenada Oficina MOVELEC.
 • Acord amb l'Ajuntament de Sevilla: l'acord contempla, entre altres aspectes, que el primer any s'instal·lin almenys 3 punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat. La signatura d'aquest acord posa de manifest l'esforç realitzat per l'Ajuntament de la capital per optimitzar el consum d'energia i el compromís d'Endesa amb el desenvolupament d'un model de transport sostenible com una de les vies principals en la lluita contra el canvi climàtic.
 • Acord amb l'Ajuntament d'Almeria: Endesa ha signat un acord de col·laboració amb l'Ajuntament d'Almeria per potenciar el desenvolupament de la mobilitat elèctrica a la ciutat.
 • Conveni amb la Junta d'Extremadura per al Desenvolupament del Vehicle Elèctric: Aquesta col·laboració té com a objectiu impulsar iniciatives que permetin la mobilitat sostenible mitjançant la promoció del vehicle elèctric. Amb una àmplia implantació a la regió, Endesa està fortament compromesa amb el desenvolupament de projectes de R+D+i en les àrees de les xarxes intel·ligents i la mobilitat sostenible.
 • Per la seva part, el Govern d'Extremadura, d'acord amb l'Estratègia Integral per a la promoció i l'impuls del vehicle elèctric en l'Acord per al Desenvolupament Energètic d'Extremadura 2010-2020 i, amb convenis com el que s'ha subscrit, mostra el seu compromís per desenvolupar les infraestructures de recàrrega necessària per a aquests vehicles.
 
A dalt