Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Endesa i el bàsquet

Endesa i el bàsquet

Endesa és el principal promotor del bàsquet espanyol, tant a nivell nacional com internacional. La companyia patrocina no només la Lliga professional de bàsquet espanyola, la Lliga Endesa, sinó també les Seleccions Espanyoles de Bàsquet (masculina, femenina i altres categories).
 
Endesa aposta pel bàsquet perquè ens sentim plenament identificats amb els valors que representa: treball en equip, intel·ligència, connexió amb les persones, superació i sentit de l'esportivitat.
 
Aquest compromís ha convertit Endesa en un dels grans patrocinadors esportius del panorama espanyol: està reconeguda ja com a una de les primeres empreses en patrocini esportiu a Espanya.
 

Presentació de la temporada 2014-15 de la Lliga Endesa

 
Estrelles dels 18 equips de la Lliga Endesa van participar a l'espectacle celebrat a l'atri de la seu d'Endesa a Madrid per aixecar el teló de la temporada 2014-2015.
 
A l'acte d'inauguració hi van participar Lalo Alzueta, la nova veu de la Lliga Endesa a TVE, i el seu predecessor en les retransmissions, Arsenio Cañada, com a mestres de cerimònies. Borja Prado, president d'Endesa, va donar la benvinguda com a amfitrió i va recordar el que suposa per a aquesta companyia el suport als valors que representen el bàsquet i la Lliga Endesa. Francisco Roca, president executiu de l'ACB, a més d'agrair la càlida rebuda, va expressar la seva confiança en el bon nivell que es podrà gaudir a la competició una temporada més.
 
Els jugadors van participar responent les preguntes dels presentadors i també dels aficionats, enviades a través de twitter. L'artista plàstic Quim Moya, especialista en “Live painting”, i les Dream Cheers, amb les seves magnífiques coreografies, van completar l'espectacle.
 
 
El president d'Endesa, Borja Prado, i el president executiu de l'ACB, Francisco Roca, amb els jugadors que van participar a la presentació.
 

Copa del Món de Bàsquet 2014

 
 
 
Endesa, com a patrocinador oficial de la Federació Espanyola de Bàsquet i de la Copa del Món de Bàsquet 2014, va posar en marxa diferents accions per acompanyar la selecció espanyola durant tota la competició i animar l'afició a participar a la festa del bàsquet.
 
 
La presentació de la Selecció Espanyola de Bàsquet va convertir la seu d'Endesa a Madrid una vegada més en "la casa del bàsquet espanyol", en paraules del president Borja Prado. Els jugadors de la Selecció van ser rebuts per 300 nens, que van participar en un acte espectacular ple de màgia i moltes sorpreses.
 
 
El president d'Endesa, Borja Prado, amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i la directora general del Consell Superior d'Esports (CSD), Ana Muñoz (a la seva esquerra); a la seva dreta, el president de la FEB, José Luis Sáez i el del CSD, Miguel Cardenal. Darrere, els jugadors de la selecció espanyola de bàsquet.
 

Basket Lover

 
 
 
A través del concepte Basket Lover, Endesa pretén materialitzar el compromís que aquesta companyia té amb el bàsquet i amb els valors que transmet, així com amb els seus seguidors, que troben en el bàsquet l'energia necessària per superar els obstacles que se'ls presenten a la vida.
 
Sèrie Basket Lover.  Per mostrar què és el que converteix el bàsquet en un esport únic que arriba al cor dels seus seguidors, Endesa ha llançat una sèrie d'11 capítols on els protagonistes són els amants d'aquest esport.
 
A la sèrie, l'actor i humorista Dani Martínez, un apassionat del bàsquet, recorre diferents racons del país a la recerca d'històries de basket lovers: exemples de superació i anècdotes divertides protagonitzades per personatges coneguts, jugadors professionals, aficionats… Tots ells autèntics basket lovers!
 
La sèrie es pot veure a basketlover.es
 
 
Programa Col·legis Basket Lover 2014. Per acostar la Copa del Món de Bàsquet 2014 als col·legis de les ciutats seu del campionat, Endesa ha impulsat el Programa Col·legis Basket Lover 2014, un concurs de dibuix i fotografia dirigit a alumnes de primària i secundària.
 
En aquesta edició hi han participat més de 60.000 escolars. Els premis per als alumnes guanyadors i els seus col·legis van des de classes magistrals impartides per jugadors espanyols a entrades per assistir als partits de la Copa del Món 2014.
 
Per obtenir més informació, es pot consultar la pàgina web del programa:www.colegiosbasketlover2014.com
 
 La companyia va presentar el concepte Basket Lover a través de 3 espots emesos el mes de desembre i protagonitzats pels jugadors Juan Carlos Navarro, Óscar Lisbona i Quique Azcón. 
 
 

Jornada solidària

 
 
Endesa, a través del seu patrocini de la Lliga de Bàsquet, en el marc del seu compromís amb la responsabilitat social corporativa, aposta pel desenvolupament d'un pla d'acció basat en la sensibilització solidària a través de l'esport. Per això, juntament amb l'ACB, Endesa va llançar l'any 2012 el concepte de “Jornada solidària”, triant una jornada de la lliga de bàsquet per promocionar el suport a un projecte social concret.
 
La primera Jornada solidària va tenir com a objectiu el suport a la UNICEF en la lluita contra la desnutrició infantil, i l'any 2013 ha estat la Creu Roja i la seva campanya de recol·lecció d'aliments per a famílies necessitades. A cadascuna de les jornades es van recaptar més de 40.000 euros.

Eurobàsquet 2013

 
 
Com a principal promotor del bàsquet espanyol tant a nivell nacional com internacional, Endesa va donar suport a la selecció espanyola en la seva participació a l'Eurobàsquet 2013, competició en la qual l'equip espanyol va aconseguir la medalla de bronze. Coincidint amb el desenvolupament de la competició, la companyia va llançar una campanya de comunicació per consolidar el seu vincle amb aquest esport.
 
Per veure els espots d'aquesta campanya premi aquí
 

Presentació de la temporada 2012-13 de la Lliga Endesa

 
 
 
Presentació de la Lliga Endesa 2012-13. Les estrelles dels 18 equips de la Lliga Endesa van donar el tret de sortida a la temporada 2012-13 en un acte celebrat a la seu d'Endesa i en el qual es van disputar els concursos oficials d'esmaixades i triples. L'acte, amb Juanma López Iturriaga com a conductor, va arrencar amb una brillant actuació de les Dream Cheers.
 
 
 

Presentació de la temporada 2011-2012 de la Lliga Endesa

 
 
 
La seu social d'Endesa va acollir la presentació de la temporada 2011-2012 de la Lliga Endesa de bàsquet. Divuit jugadors, un per cadascun dels clubs participants, quatre entrenadors i tres àrbitres de la competició professional, van oferir tot l'espectacle del bàsquet en un partit a una pista de dimensions oficials instal·lada a l'atri central de la seu. A la presentació, conduïda per Juan Manuel López Iturriaga, va participar el grup de percussió Toom Pak, que també va ser present als actes de celebració de la selecció espanyola de futbol (Campiona del Món a Sud-àfrica 2010), el grup de ball “Dream Cheers” i el grup d'acrobàcies “Crazy Dunkers”.
 
 
Al centre de la imatge, a la primera fila, Borja Prado, president d'Endesa, amb la selecció de 18 jugadors dels diferents equips de la Lliga Endesa, els membres de l'equip de bàsquet d'Endesa i els entrenadors oficials.
 

Endesa i l'ACB: una aliança històrica en el bàsquet espanyol

 
 

 
Endesa i l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) van arribar a un acord el mes de juliol del 2011 pel qual la companyia es convertia en patrocinador, des de l'inici de la temporada 2011-2012, de totes les competicions oficials organitzades per l'ACB.
 
Tres anys després, el juliol del 2014, el president d'Endesa, Borja Prado, i el president de l'ACB, Francisco Roca, es van reunir per donar continuïtat a aquest projecte, que constitueix l'acord empresarial més important en la història del bàsquet espanyol i europeu. La signatura vincula a les dues entitats dos anys més (fins a la finalització de la temporada 2016-17).
 
Com a conseqüència d'aquesta aliança estratègica, Endesa ha donat nom a la competició de l'ACB i és la primera marca comercial que ho aconsegueix en les gairebé tres dècades d'història de l'Associació de Clubs de Bàsquet. La Lliga ACB ha passat a denominar-se Lliga Endesa, igual que el torneig inaugural de la temporada, la Supercopa, que ha passat a anomenar-se Supercopa Endesa.
 
Salutacions de Borja Prado i Eduardo Portela (l'anterior president de l'ACB) amb motiu de la signatura de l'acord, el juliol del 2011:
 
 
A dalt