Recerca, desenvolupament i innovació

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Recerca, desenvolupament i innovació

08.07.2014
 
 
Endesa està reforçant les seves activitats d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació centrant la seva estratègia en l'eficiència energètica i la mobilitat elèctrica.
 
  • Per complir el seu objectiu d'impulsar l'eficiència energètica, Endesa està desenvolupant projectes de xarxes intel·ligents (smart grids), la finalitat dels quals és distribuir energia de forma eficient, sostenible, rendible i segura. El seu funcionament es basa en la participació activa del client gràcies a la telegestió dels comptadors elèctrics, la integració de les energies renovables, l'emmagatzematge de l'electricitat i la mobilitat elèctrica.
  • El projecte de telegestió a espanya implica la implantació de 13 milions de telecomptadors. Això provocarà una transformació radical de les relacions de l'empresa amb els consumidors i una via no només per aconseguir noves quotes d'eficiència energètica i millora operativa, sinó també de facilitar als clients un paper més actiu en la gestió del seu consum.
  • Estretament vinculat a aquest projecte hi ha el de les smart cities o ciutats intel·ligents, que suposa el desplegament de tecnologies d'última generació en producció, emmagatzematge elèctric, gestió de la demanda, il·luminació eficient, mobilitat elèctrica i eficiència energètica en edificis empresarials i residencials. Aquests projectes s'estan desenvolupant ja a Màlaga i a Barcelona.
  • La companyia també participa en projectes dirigits a desenvolupar tecnologies de gestió intel·ligent de l'oferta i la demanda d'energia, com el Projecte Energrid.
  • Al seu torn, Endesa és la companyia espanyola líder en el desenvolupament del transport elèctric a través de la instal·lació de punts de recàrrega, acords amb fabricants d'automòbils elèctrics o la seva presència activa a consorcis i projectes relacionats amb la mobilitat elèctrica, com ara Movele, Green eMotion, Elvire, etc.
  • Endesa lidera també el desenvolupament de dos projectes pioners en el camp de la sostenibilitat, la integració de les energies renovables i l'emmagatzematge energètic a les illes canàries El Hierro La Graciosa.
  • En el camp de l'emmagatzematge energètic , Endesa també és pionera: la companyia ha posat en marxa les tres primeres plantes d'emmagatzematge d'electricitat d'Espanya a les illes de Gran Canaria, la Palma i la Gomera. Aquesta iniciativa forma part del projecte STORE, el més important d'Europa sobre emmagatzematge d'energia en entorns insulars.
  • En l'àmbit de la distribució, Endesa està treballant en el desenvolupament de la tecnologia de superconductors d'última generació en el marc del projecte europeu ECCOFLOW finançat per la UE. Després de quatre anys de recerca i desenvolupament, ja està operatiu el primer superconductor instal·lat amb èxit a la xarxa de distribució a Espanya.
  • Aquests projectes d'innovació tecnològica tenen un impacte favorable molt important en la sostenibilitat mediambiental i contribueixen de manera significativa a l'estratègia que l'empresa desenvolupa per lluitar contra el canvi climàtic. Una estratègia que, a banda de les iniciatives ja esmentades, inclou l'impuls a les energies renovables a través d'Enel Green Power, el desenvolupament de diferents projectes relacionats amb la captura i l'emmagatzematge de CO2 o les activitats relatives a l'aprofitament dels Mecanismes de Desenvolupament Net.
 
Més informació sobre les smart grids i els projectes d'Endesa a www.endesasmartgrids.com
Anar a EL NOSTRE COMPROMÍS (Compromís amb la tecnologia i la innovació)
A dalt