Horts urbans

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Horts urbans

Horts urbans

15.07.2014
Els horts urbans tenen una antiguitat de més d'un segle tot i que actualment s'hagi configurat com a una tendència a les grans ciutats. Els cultius urbans més habituals són els mini horts a les terrasses, tot i que algunes ciutats com Nova York estan utilitzant els terrats dels grans edificis per plantar productes a gran escala.
 
Cada vegada cuidem més la nostra salut i la nostra qualitat de vida. Això implica menjar aliments més sans i naturals. És per això que els horts ubicats a les terrasses i terrats de les grans ciutats es presenten com una solució perfecta. Ja no és excusa no tenir un jardí on plantar verdures sense pesticides i hortalisses locals. A més, i aquesta és la part més divertida, els horts urbans ofereixen la possibilitat de participar activament en el procés de creixement dels productes que es planten.
 
Mantenir el teu propi hort a la terrassa és fàcil quan el temps acompanya. Com protegim, però, mini hort quan arriben les gelades de l'hivern o quan el sol de les hores centrals del dia cau sobre les verdures? Un hivernacle casolà és la solució. D'aquesta manera podem crear un microclima per tal que els productes que plantem es desenvolupin sense problemes.
 
Per construir el nostre propi hivernacle, cal tenir en compte on el col·loquem i el material que utilitzem per construir-lo. L'hivernacle ha d'estar situat en un lloc on rebi raigs de sol durant els dies clars i on s'eviti l'ombra que fan altres edificis. El material ha de ser estable i resistent per poder suportar el vent i la pluja sense que es faci malbé. Si utilitzes material de reciclatge com ara capses de CD o ampolles de plàstic, a banda de protegir les verdures del fred o de l'excés de calor, tindràs cura del medi ambient.
 
Els horts urbans no només es troben a les terrasses de les grans ciutats, a escoles o en parcel·les, sinó que també en podem trobar fins i tot al metro. És el cas de Japó.

La companyia East Japan Railway ha habilitat horts als terrats de diverses estacions del metro. Així, els usuaris poden contemplar com van creixent les verdures mentre esperen que arribi el seu tren.
 
 
El projecte, anomenat Soradofarm, ja té tretze horts, cada un dels quals té el seu propi enfocament: alguns treballen sobre els beneficis psicològics d'un espai col·lectiu dedicat a la jardineria; altres se centren en l'alimentació orgànica. El més gran, ubicat a l'estació d'Ebisu de Tòquio, fins i tot permet llogar 3 metres quadrats d'hort amb eines, aigua, equip de jardineria i llavors incloses.
 
Per fer un hort urbà, no cal tenir experiència, només s'ha tenir afinitat per la jardineria i han d'agradar les fruites i verdures sanes i produïdes sense substàncies químiques. Anima't a plantar el teu hort urbà. A més, si necessites inspiració, pots visitar el Portal del Jardí i Maceto-huerto, on trobaràs informació útil sobre com cultivar les teves fruites i verdures a la terrassa de casa teva.
 
 
A dalt