Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Avisos falsos en nom d'Endesa

Avisos falsos en nom d'Endesa

Durant la tardor del 2017 s'ha detectat una sèrie de campanyes fraudulentes que fan servir el nom d'Endesa de manera maliciosa. Diverses d'aquestes campanyes són casos de phishing.
 
Sigui quina sigui la manera d'intentar enganyar, l'objectiu dels ciberdelinqüents sempre és captar dades personals sensibles dels nostres clients.
 
 

Casos de phishing

 
El phishing és un tipus d'engany per Internet que pot derivar en estafa. Consisteix a suplantar una entitat (un banc, una elèctrica, qualsevol empresa) fent servir elements de la seva identitat corporativa (falsificant-ne els correus electrònics i les pàgines web).
 
Els casos detectats informen d'una factura impagada o doblement pagada. Amb aquesta informació falsa com a carta de presentació, se't convida a indicar les dades de la teva targeta bancària.
 
Tots aquests missatges de correu electrònic són falsos i s'envien des de les adreces electròniques següents:
 
endesaonline_atencionalcliente@online.de
gestiononline@endesaonline.es
 
Aquestes adreces no pertanyen a Endesa. Si has caigut a la trampa i has indicat dades bancàries, has de canviar tan aviat com puguis la teva contrasenya d'accés a l'àrea privada d'endesaclientes.
 
També cal que informis el teu banc. En cas que hi hagi càrrecs sospitosos a la teva targeta bancària, denuncia-ho a la comissaria més propera i, tot seguit, envia'ns les dades de la denúncia (incloent-hi el número de diligències).
 
A continuació pots veure l'aspecte que té un d'aquests casos de phishing:
 
 
 

Trucades fraudulentes

 
També hem detectat estafadors que truquen per telèfon fent-se passar pel nostre servei d'atenció al client. El seu objectiu és aconseguir dades personals per suplantar aquests clients i iniciar un procés de canvi de companyia elèctrica.
 
Si tens contractes en vigor amb Endesa però en entrar a la teva àrea privada de client se t'informa que no hi ha cap contracte actiu, posa't en contacte amb el nostre servei d'atenció al client.
 
Si tens la llum o el gas contractats amb Endesa, recorda que, en els càrrecs que arribin al teu banc per aquests serveis, hi ha de constar a la descripció Endesa Energía S.A. o Endesa Energía XXI.
 
 

Què has de fer?

 
En cas de dubte o de desconfiança, dirigeix-te sempre a la pàgina oficial d'atenció al client d'Endesa: www.endesaclientes.com
 
Estem portant a terme les accions pertinents contra aquests atacs i et mantindrem informat de qualsevol canvi rellevant.
A dalt