Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Phishing amb avisos de reemborsament falsos d'Endesa

El phishing és un tipus d'engany per Internet.

Consisteix a suplantar una empresa o institució (un banc, una elèctrica, Hisenda…) fent servir elements de la seva identitat corporativa. Per desgràcia, són freqüents les falsificacions dels correus electrònics  que aquestes entitats envien als seus clients. Sovint s'arriba a imitar el logotip de la companyia i fins i tot l'aparença de la seva pàgina web oficial.

L’objectiu dels ciberdelinqüents és que creguis que has rebut una comunicació oficial d’una empresa de la qual ets client. I que a continuació introdueixis dades personals sensibles.

S’han detectat campanyes fraudulentes que simulen avisos d’Endesa que informen d’un reembors d’una factura suposadament pagada per error dues vegades. En aquest correu s'incita l'usuari a fer clic sobre un enllaç perquè se li retorni el que ha pagat de més . Quan es fa clic en aquest enllaç, l’usuari es redirigeix a una pàgina falsa d’Endesa amb una passarel·la de pagament, l’objectiu de la qual és adquirir les dades de la seva targeta de crèdit/dèbit.

A continuació es pot veure l'aspecte que tenen aquests falsos avisos:

Imatge e-mail fraudulent comunicant que el banc ha rebutjat un cobrament amb un suposat enllaç per solucionar-ho

En un altre frau detectat, s'adverteix a l'usuari mitjançant un correu electrònic que el banc ha rebutjat un cobrament i s'ofereix un enllaç on solucionar-ho. 

Captures dels casos de phishing que hi ha hagut fent servir el nom d'Endesa

En tots els casos, ignora aquests correus  i, en cas de dubte, acudeix sempre a la pàgina oficial d’Atenció al Client Endesa: www.endesaclientes.com.

Estem duent a terme les accions pertinents contra aquest atac informàtic i et mantindrem informat de qualsevol canvi rellevant. Les teves dades estan segures amb Endesa.