Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Phishing

Phishing

Phising
El phishing o suplantació de la identitat és un tipus d'estafa per Internet que pot derivar en engany.

Consisteix a obtenir les dades personals de l'usuari de forma fraudulenta mitjançant l'ús d'elements de la identitat corporativa d'una empresa, com el correu electrònic o una pàgina web falsa.
 
Endesa mai no et demanarà les teves dades personals ni les claus confidencials per correu electrònic. Excepte:
  • Si el client inicia un contacte per correu electrònic.
  • Si Endesa llança una campanya, es pot associar a formularis en què se sol•liciten dades.

Avisos falsos de factura d’Endesa

 

S’ha detectat una campanya fraudulenta que simula avisos d’Endesa en què es convida a descarregar-se la factura. Un cop obert el correu, si hi fas clic, se’t redirigeix a una pàgina amb codi maliciós ("un virus") que bloqueja els fitxers personals dels usuaris d’ordinadors.

Ja hem avisat als nostres clients d’aquesta campanya fraudulenta que utilitza com a reclam una suposada factura de la companyia. Si l’usuari en descarrega el seu contingut, bloquejarà els fitxers personals emmagatzemats a l’ordinador i li demanarà que pagui un rescat per recuperar-los.

Estem realitzant les accions pertinents contra aquest atac informàtic i et mantindrem informat de qualsevol canvi rellevant en aquest assumpte.


A continuació, pots veure l’aspecte que tenen aquests avisos falsos:

Comunicat urgent: Avisos falsos de factura d’Endesa

L’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE) ofereix un servei per ajudar els afectats pel virus de la factura falsa d’Endesa.

Per poder identificar el tipus de virus i si les dades són recuperables, l’INCIBE recomana posar-s’hi en contacte a través del correu incidencias@certsi.es i adjuntant dos o tres fitxers de Word o Excel (originalment amb extensió .doc o .xls) afectats pel virus i que no continguin informació privada o confidencial, de mida superior a 1 MB. A més, cal remetre el fitxer on s’indica com fer el pagament fer recuperar la informació.

 

Com evitar el phishing?

  • No facilitis mai les teves dades bancàries per correu electrònic.
  • No enviïs dades personals per correu electrònic.
  • No facis pagaments online, encara que t'ho sol·licitin, mitjançant un correu electrònic o una pàgina web no segura.
  • Protegeix les teves claus d'accés.
  • Escriu directament l'URL o l'adreça del web a la barra d'adreces del navegador.

Comunicacions que no són phishing

 
Endesa envia als seus clients informació sobre campanyes o promocions dels seus productes i serveis. Aquestes ofertes poden anar associades a formularis de contractació o d'alta que requereixen la introducció de dades personals. Aquests formularis sempre estaran allotjats a la pàgina web oficial d'Endesa.
 
Un truc: si dubtes sobre la legalitat de l'acció, escriu directament l'URL o l'adreça del web a la barra d'adreces del navegador.
 
 

Sol·licitud de pagament online

 
Recorda que Endesa mai reclamarà als seus clients el pagament d'un deute per correu electrònic. En cas de rebre aquest tipus de correu, posa't en contacte amb Endesa a través dels següents telèfons gratuïts:
 
  • Clients Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC) - Endesa Energía, XXI: 800 76 03 33
  • Clients Mercat Lliure-Endesa Energía: 800 76 09 09
No facis cap pagament d'impostos i taxes sol·licitat en nom d'Endesa via correu electrònic.
 
En cas d'haver participat en alguna campanya promocional d'Endesa i haver resultat guanyador del premi, serà l'Agència Tributària la que procedeixi a fer les gestions oportunes per al pagament dels impostos.
 
A dalt