Com saber si tens la llum al mercat lliure o al mercat regulat

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Preguntas frecuentes

Com saber si tens la llum al mercat lliure o al mercat regulat

 

Consejos de ahorro de energía en el hogar

 

A Espanya hi ha dues grans maneres de contractar l’electricitat: o et trobes al mercat lliure o bé et trobes al mercat regulat. T’expliquem com reconèixer a la teva factura de la llum si et trobes a un o a l’altre.

Aproximadament la meitat dels espanyols es troba al mercat elèctric regulat i l’altra meitat al lliure.

Al mercat regulat només hi ha la tarifa PVPC, amb un preu que canvia cada hora en funció de l’oferta i la demanda d’energia.

El mercat lliure té centenars de tarifes diferents que s’adapten al teu perfil de consum.

En aquest contingut t’expliquem de forma detallada per quin motiu hi ha dos mercats i tot el que això suposa.

Tot seguit et recomanem que consultis la teva factura per aprendre a diferenciar si et trobes al mercat lliure o al mercat regulat.

En quin mercat et trobes?

Descobrir-ho és tan fàcil com mirar la teva factura de la llum i fixar-te en l’encapçalament de la primera pàgina.

Si hi trobes això ets al mercat lliure:

 

El mercat lliure ofereix grans avantatges a qui sàpiga aprofitar-los. Mentre que al mercat regulat només hi ha una tarifa (PVPC), amb un preu de l’energia que canvia cada hora, el mercat lliure ofereix un ampli ventall d’opcions.

Al mercat regulat hauràs d’assumir les imprevisibles oscil·lacions de l’oferta i de la demanda: no podràs saber a quin preu pagaràs el kWh aquest mes, perquè durant un sol mes el kWh tindrà 24 preus diferents cada dia.

Al mercat lliure tu contractes un preu del kWh segons unes condicions que es mantenen tot l’any. Hi ha tarifes amb un preu fix i sense sorpreses. Hi ha tarifes que t’ofereixen llum gratis a les hores que escullis. Es gaudeix de la llibertat de no tenir que adaptar-se al mercat, perquè és el mercat el que s’adapta a tu.

En canvi, et trobes al mercat regulat si veus això a la teva factura:

 

També pots entrar a la teva Àrea Privada (si no has iniciat sessió, caldrà que introdueixis el teu usuari i contrasenya): si el nom del teu producte (=contracte) inclou les sigles PVPC, vol dir que et trobes al mercat regulat; si no inclou PVPC, et trobes al mercat lliure.

 

A dalt