Vehicle elèctric

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Vehicle elèctric

15.07.2014
El vehicle elèctric és aquell que s'impulsa per un o més motors elèctrics. No necessita combustible perquè funciona amb electricitat emmagatzemada en bateries que es recarreguen a través de preses de corrent. La seva eficiència energètica és el doble que la d'un cotxe amb motor de combustió interna (cotxe tradicional).
 
Gràcies a la utilització d'energia neta i eficient com és l'energia elèctrica, els vehicles d'aquest tipus s'estan configurant com l'alternativa de mobilitat del futur.

Adquirir un cotxe elèctric és més car que comprar un cotxe de combustió, i sobretot si van equipats amb bateries de liti fabricades de manera artesanal. Això no obstant, un vehicle elèctric suposa un estalvi a mitjà-llarg termini, perquè a banda de l'estalvi en combustible (pot suposar 1,5 €/100km si es recarrega en horari nocturn i per a un consum mitjà de 15 kwh/100km), la despesa en manteniment és molt menor (no hi ha olis ni lubricants, el desgast de frens és escàs i no hi ha transmissions mecàniques). D'altra banda, tenim l'estalvi en emissions a l'atmosfera de CO2 i les subvencions i ajudes públiques disponibles dins dels plans de promoció a la mobilitat sostenible.
 
Segons el funcionament, el cotxe elèctric es pot classificar en tres models:
 
El Vehicle Híbrid Elèctric (HEV) està format per un motor de combustió interna i un motor elèctric d'imant permanent. A baixes velocitats, el motor elèctric impulsa el vehicle amb zero emissions i, quan para, el motor de combustió s'apaga i no consumeix combustible. I, en la frenada, el motor elèctric actua com a generador i recupera part de l'energia cinètica.
 
Els Vehicles Híbrids Endollables (PHEV) inclouen un sistema híbrid de bateries que permeten recórrer les primeres desenes de quilòmetres d'un viatge a partir de l'energia obtinguda de la xarxa elèctrica.
 
El tercer model és el Vehicle totalment Elèctric (VE), que redueix sensiblement la contaminació mediambiental i la contaminació acústica. No obstant això, aquest tipus de vehicles, dotats de bateries amb una capacitat limitada, es perceben com a vehicles amb poca autonomia. Des del punt de vista mediambiental, els vehicles totalment elèctrics podrien estalviar fins a un 46% d'emissions de CO2 el 2050.
 
 
Per aquesta raó, la implantació d'aquest tipus de vehicles es considera un punt de sinergia amb les energies renovables. Per al 2020, la Unió Europea s'ha marcat el triple objectiu de reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, reduir un 20% el consum d'energia primària, i que un 20% del consum sigui d'origen renovable.
 
Només a Espanya, el 43% del consum final d'energia es produeix en el sector transport, de manera que la implantació d'un Vehicle totalment Elèctric reduiria sensiblement el consum de petroli i, en conseqüència, la dependència d'energia exterior.
 
 
La recàrrega elèctrica és la clau perquè aquest tipus de vehicle elèctric s'acabi d'implantar. Per la seva banda, Endesa ha dissenyat una Solució Integral amb la tecnologia més avançada pensada per recarregar els cotxes elèctrics.
 
Els Punts de Recàrrega Endesa ofereixen la infraestructura necessària per carregar la bateria del vehicle elèctric, amb la màxima seguretat i còmodament des del garatge. Tenen una garantia de 3 anys tant per al Punt de Recàrrega com per a la seva instal·lació. També hi ha punts de recàrrega externs on poder carregar les bateries. Consulta els punts de recàrrega d'Endesa.
 
Pel que fa als temps de recàrrega, depèn tant de les característiques del cotxe com de l'estat de càrrega de la bateria. Per a una càrrega completa del vehicle, el temps de càrrega és de 6 a 8 hores, mitjançant el mode 3.
Hi ha tres tipus de càrrega. La càrrega convencional (16 amperes) es fa en corrent altern monofàsic, a una potència màxima de 3,7 kW. La càrrega ràpida, en canvi, utilitza corrent continu a una potència màxima de 50 kW. En un punt de recàrrega ràpida, el cotxe elèctric recuperaria uns 60 quilòmetres d'autonomia amb 10 minuts de recàrrega.
 
Endesa s'ocupa de tot. La instal·lació del Punt de Recàrrega és gratuïta, sempre que s'adapti a les característiques estàndard de la Solució Integral Punt de Recàrrega.
Només has de tenir el subministrament d'electricitat amb Endesa Energia en tarifa de Mercat Lliure, i que el punt de subministrament d'electricitat vagi associat al titular del contracte Solució Integral Punt de Recàrrega. Per poder contractar la Solució integral punt de Recàrrega ,hauràs de passar un test de control creditici. En aquest test hauràs de facilitar el teu DNI i l'adreça del punt de subministrament d'electricitat on vulguis instal·lar el Punt de Recàrrega. Si calgués fer una instal·lació més complexa, el pressupost del cost addicional el faria directament l'instal·lador homologat per Endesa.
 
A més a més, instal·lar el Punt de Recàrrega Endesa implica un servei de reparacions il·limitades (tant del punt com de la instal·lació) i una garantia total. Podràs gaudir de la Solució Integral Punt de Recàrrega durant tres anys pagant 1,85 €/dia (IVA inclòs) durant 36 mesos. Al final del contracte, tindràs l'opció de compra mitjançant el pagament d'un valor residual de 175 €. Amb el producte Solució integral Punt de Recàrrega podràs escollir la tarifa d'electricitat de Mercat Lliure que més et beneficiï i que estigui disponible per a la teva franja de consum.
 
Endesa ha establert la política de desenvolupament del vehicle elèctric com una de les vies principals per a la lluita contra el canvi climàtic.
Per això, està desenvolupant una activitat intensa que es materialitza en acords amb fabricants d'automòbils i entitats públiques, així com també en la participació en projectes de demostració i d'R+D+I d'estandardització.
 
 
A dalt