Nova normativa relativa a l'aplicació de l'Impost sobre Hidrocarburs

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Nova normativa relativa a l'aplicació de l'Impost sobre Hidrocarburs

07.07.2014
La Llei 15/2012 de 27 de desembre estableix l'aplicació de l'Impost sobre Hidrocarburs per a tots els consumidors de gas a partir de l'1 de gener del 2013, amb independència de la companyia comercialitzadora de gas amb la qual tinguis el contracte.
 
Aquest impost és diferent si el consum de gas està destinat a l'ús professional amb finalitats estrictament industrials*.
 
  • A la part més gran de consumidors els hi correspon un impost general de 0,00234€/kWh.
  • Els consumidors amb un ús del gas industrial, els hi correspon un impost reduït de 0,00054€/kWh.
 
Per a l'aplicació de l'impost reduït a aquests subministraments industrials, és obligatòria la justificació amb l'IAE o un document on hi aparegui i que inclogui com a primer número de l'epígraf qualsevol dels números 1, 2, 3 o 4*.
 
*1.- Energia i aigua, excepte les agrupacions de producció d'energia elèctrica. / 2.- Extracció i transformació de minerals no energètics i productes derivats. Indústria química. /3.- Indústries transformadores de metalls: mecànica de precisió. /4.- Altres indústries manufactureres, que reben el gas natural en els complexos industrials, independentment de quin sigui el seu ús. No es considera ús industrial el gas natural utilitzat per energia tèrmica útil destinat a edificacions exteriors que no tinguin caràcter industrial (habitatges, hospitals, centres comercials).
 
Si és així, en compliment amb la nova normativa, Reial Decret 1041/2013 de 27 de desembre, per tal que el teu subministrament pugui ser beneficiari de la reducció impositiva, és obligatori comunicar aquest ús professional a la companyia comercialitzadora.

Així mateix, has d'enviar una còpia de la comunicació a l'oficina gestora d'Impostos Especials de l'Agència Tributària (AEAT) corresponent al domicili on estigui ubicada la instal·lació on es consumeix el gas natural.
 
A dalt