Articles i novetats

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Articles i novetats

> Què és el PVPC? > Què és el PVPC amb un preu fix anual? > Qui pot acollir-se al PVPC? > Quan entren en vigor les noves modalitats de preu establertes pel Govern? > Com es calcula el PVPC? > Què significa 'perfil de consumidor mitjà'? > Sóc un client PVPC (antiga TUR), he de fer alguna cosa per tenir aquesta nova tarifa? > Amb la tarifa PVPC, puc contractar la Discriminació horària? > Com m'afecta la nova normativa relacionada amb la tarifa PVPC si tinc bo social? > Com m'afecta la nova normativa relacionada amb la tarifa PVPC si tinc contractada una tarifa de Mercat Lliure? > Com m'afecta la nova normativa en relació amb la tarifa PVPC, si tinc una potència contractada superior a 10 kW amb una comercialitzadora de Referència? > Què és el preu fix de Mercat Regulat? > El “preu fix” és una tarifa plana? > Entre el PVPC (antiga TUR) i el “Preu Fix”, quin és més interessant? > Sóc un Client amb PVPC (antiga TUR), a part del Preu Fix, hi ha alguna altra forma d'evitar els canvis de preus? > El producte de Mercat Lliure és més barat que el PVPC (antiga TUR)? > És millor contractar un producte de Mercat Lliure en comptes de sol·licitar el “Preu Fix”? > Quins avantatges té una tarifa de Mercat Lliure amb Endesa en comparació d'una tarifa en Mercat Regulat (Comercialitzadora de Referència)? > Tinc la Tarifa Preu Voluntari del Petit Consumidor (PVPC – antiga TUR). M'interessa canviar?

Què és el PVPC?

El terme PVPC és la tarifa elèctrica que substitueix la TUR des de l'1 d'abril del 2014 segons el Reial decret 216/2014 de 28 de març. 
 
El Govern estableix unes mesures sobre el preu de l'electricitat que han de facturar les Empreses comercialitzadores de referència i un nou mètode per calcular el preu de l'electricitat que es factura a cada client.
 

Imagen

Què és el PVPC amb un preu fix anual?

És un preu establert per les comercialitzadores de referència i pots conèixer-lo prèviament. Una vegada contractat, és un preu fix durant 12 mesos. Aquest preu pot resultar més car però coneixes el preu que pagaràs, de manera que les variacions de la teva factura dependran només del nivell de consum. Una vegada transcorreguts els 12 mesos, el preu pot variar i per renovar-lo has de tornar a sol·licitar-lo expressament. El Preu Fix de totes les Comercialitzadores de Referència està publicat al web de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Per tant, aquesta modalitat implica:
 •  Més complexitat en la contractació
 •  Més complexitat en la renovació
 •  Obligatorietat de continuar com a mínim un any amb el Preu Fix que has contractat. Existeix la possibilitat de penalització si el client sol·licita la baixa abans que finalitzi l'any.
 •  Impossibilitat de contractar, durant aquest any, productes o serveis addicionals.
Si desitges acollir-te a aquesta modalitat, ho has de sol·licitar a través del telèfon 800 760 333.
 
 

Imagen

Qui pot acollir-se al PVPC?

 • Els clients amb un contracte d'electricitat a comercialitzadores de referència.
 • Els clients amb potència contractada inferior o igual a 10 kW.
 • Els clients amb bo social.
 • Els clients amb potència contractada superior a 10 kW (sense dret a PVPC), que no disposen d'un contracte amb una Comercialitzadora en mercat lliure.
 
Si tens un contracte amb Endesa Energía en mercat lliure, no t'afecta.
 

Imagen

Quan entren en vigor les noves modalitats de preu establertes pel Govern?

A partir de l'1 d'abril del 2014. Per als clients acollits al PVPC (antiga TUR), s'estableix un període transitori d'abril a juny del 2014. Durant aquest període, es continua facturant segons el preu que va fixar el Govern per al primer trimestre del 2014.
A partir de l'1 de juliol del 2014 ja es reflectirà la nova modalitat de preu a la factura.
 

Imagen

Com es calcula el PVPC?

El RD 216/2014 estableix un nou mètode per al càlcul del preu de la llum al PVPC. Aquest preu, el calcula Red Eléctrica de España (REE) de forma diària, en funció de:
 • Els preus per hora de l'energia en el mercat.
 • Mitjançant l'aplicació del perfil d'un consumidor mitjà.
És a dir, s'utilitzen els preus reals del mercat diari de l'energia i no un preu trimestral, com es feia abans. Tot i així, cal tenir en compte que en el mercat diari de l'energia es produeixen variacions de preus; de manera que, amb aquest nou mètode de càlcul, aquestes variacions donen com a resultat un preu final diferent a cada factura de la llum.
 

Imagen

Què significa 'perfil de consumidor mitjà'?

És un model o patró de consum que utilitza Red Eléctrica de España (REE) per calcular el preu de la llum del PVPC (antiga TUR).
Es correspon a la distribució del consum que fan els clients al llarg del dia.
 

Imagen

Sóc un client PVPC (antiga TUR), he de fer alguna cosa per tenir aquesta nova tarifa?

És un model o patró de consum que utilitza Red Eléctrica de España (REE) per calcular el preu de la llum del PVPC (antiga TUR).
Es correspon a la distribució del consum que fan els clients al llarg del dia.
 

Imagen

Amb la tarifa PVPC, puc contractar la Discriminació horària?

Sí. En cas de discriminació horària, s'utilitza el perfil de consumidor mitjà,  aplicat als diferents trams horaris que té aquesta tarifa. S'aplica tant a les hores punta (preu de la llum superior) com a les hores vall (preu de la llum inferior).
 

Imagen

Com m'afecta la nova normativa relacionada amb la tarifa PVPC si tinc bo social?

El preu de la llum en el teu cas és la tarifa Preu Voluntari del Petit Consumidor (PVPC) amb un 25 % de descompte. 
 

Imagen

Com m'afecta la nova normativa relacionada amb la tarifa PVPC si tinc contractada una tarifa de Mercat Lliure?

No t'afecta. Els clients de Mercat Lliure segueixen rebent les factures cada 2 mesos (bimestrals) i sobre lectures reals, tal com es fa fins avui.
 
 

Imagen

Com m'afecta la nova normativa en relació amb la tarifa PVPC, si tinc una potència contractada superior a 10 kW amb una comercialitzadora de Referència?

El preu de la llum en el teu cas serà el PVPC més els peatges que et corresponguin (costos de la xarxa de distribució) incrementats tots dos en un 20 %.
 

Imagen

Què és el preu fix de Mercat Regulat?

És un preu establert per les  comercialitzadores de referència i pots conèixer-lo prèviament. Una vegada contractat, és fix durant 12 mesos. 
Aquest preu pot resultar més car, però coneixes el preu que pagaràs, de manera que les variacions de la teva factura dependran només del teu nivell de consum. 
 Un cop transcorreguts els 12 mesos, el preu pot variar i per renovar-lo has de tornar a sol·licitar-ho expressament. El Preu Fix de totes les Comercialitzadores de Referència està publicat al a web de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència
Per tant, aquesta modalitat implica:
 • Més complexitat en la contractació.
 • Més complexitat en la renovació. 
Obligatorietat de continuar com a mínim un any amb el Preu Fix que has contractat. Hi ha la possibilitat de penalització si el client sol·licita la baixa abans de finalitzar l'any.
Impossibilitat de contractar, durant aquest any, productes o serveis addicionals.
Si desitges acollir-te a aquesta modalitat, ho has de sol·licitar a través del telèfon 800 760 333.
 

Imagen

El “preu fix” és una tarifa plana?

No, amb el Preu Fix coneixes el preu per endavant, però no tens un consum il·limitat. L'import de la teva factura depèn del nivell de consum.
 

Imagen

Entre el PVPC (antiga TUR) i el “Preu Fix”, quin és més interessant?

Des del punt de vista econòmic, no es pot conèixer a priori la modalitat més interessant, ja que amb la modalitat de PVPC, el preu només es coneixerà quan s'emetin les factures i serà diferent en cada factura. 
Amb el Preu Fix coneixes amb antelació el preu que pagaràs, per la qual cosa les variacions de la teva factura depenen només del nivell de consum. Això no obstant, has de tenir en compte que aquesta alternativa també implica:
 • Més complexitat en la contractació.
 • Més complexitat en la renovació. 
 • Obligatorietat de continuar com a mínim un any amb el Preu Fix que has contractat. Hi ha la possibilitat de penalització si el Client sol·licita la baixa abans de finalitzar l'any.
 • Impossibilitat de contractar, durant aquest any, productes o serveis addicionals.
 

Imagen

Sóc un Client amb PVPC (antiga TUR), a part del Preu Fix, hi ha alguna altra forma d'evitar els canvis de preus?

Si desitges gaudir dels avantatges de tenir un preu fix més competitiu que el Preu Fix de Mercat Regulat, Endesa t'ofereix la possibilitat de contractar un producte en Mercat Lliure (ML):
 
 • Amb preus més competitius que el Preu Fix
 • Amb preus coneguts per endavant i estables com a mínim durant un any.
 • Sense compromís de permanència ni penalitzacions.
 • I, a més a més, pots contractar serveis addicionals que poden aportar descomptes importants.
A Endesa, t'oferim la nostra Tarifa One, una tarifa 100 % online amb la qual no has de preocupar-te de les fluctuacions del preu de l'energia i gaudiràs sempre d'un preu competitiu i sense compromís de permanència.  
Si ho desitges, pots conèixer més sobre la nostra Tarifa One a www.endesaclientes.com
 
 

Imagen

El producte de Mercat Lliure és més barat que el PVPC (antiga TUR)?

És impossible conèixer amb antelació del preu del PVPC. El PVPC canvia cada hora, i les seves variacions depenen de factors tan incontrolables com el clima o la demanda d'electricitat. Per tant, l'import final de la factura podria experimentar fortes variacions que dependran només del teu nivell de consum.
 
Amb els productes de Mercat Lliure d'Endesa, tindràs sempre un preu conegut per endavant i garantit durant un any. A més a més, pots obtenir descomptes addicionals si contractes el gas i altres serveis amb nosaltres.
 
 

Imagen

És millor contractar un producte de Mercat Lliure en comptes de sol·licitar el “Preu Fix”?

Sí. Contractar un producte de Mercat Lliure a Endesa té més avantatges que acollir-se al Preu Fix regulat:
 
El preu és més competitiu.
En els productes de mercat lliure (ML) d'Endesa no tens clàusula de permanència ni penalitzacions en cas que decideixis donar-te de baixa.
Pots contractar serveis addicionals que poden aportar importants descomptes.
 
 

Imagen

Quins avantatges té una tarifa de Mercat Lliure amb Endesa en comparació d'una tarifa en Mercat Regulat (Comercialitzadora de Referència)?

Els avantatges d'una tarifa de Mercat Lliure comparada amb una tarifa de Mercat Regulat (comercialitzadora de referència) a Endesa són els següents:
 
Preus competitius i estables.
Sense compromís de permanència.
Amb la possibilitat de contractar serveis addicionals per completar l'oferta d'energia amb serveis de manteniment o assistència que et permetran mantenir la instal·lació en perfectes condicions. 
 
Pots conèixer més sobre la nostra Tarifa One. 
Si desitges consultar altres ofertes, pots accedir al nostre Catàleg de Productes o trucar al telèfon gratuït 800 760 909.
 
 

Imagen

Tinc la Tarifa Preu Voluntari del Petit Consumidor (PVPC – antiga TUR). M'interessa canviar?

Sí, t'interessa canviar. Amb la Tarifa ONE tens un descompte en el terme fix de manera indefinida. El preu de la Tarifa ONE és menor i s'eviten possibles variacions del preu de la Tarifa PVPC a causa del mercat. 
Amb la Tarifa ONE d'Endesa, pots contractar només el que necessites, sense l'obligació de contractar un servei addicional però amb la possibilitat de contractar-lo si ho desitges. 

Imagen
A dalt