Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Com pots posar una reclamació?

Si desitges posar una reclamació o manifestar la teva disconformitat sobre algun servei o producte d'Endesa, posem a la teva disposició Mi Endesa, una àrea privada on pots dur a terme de forma ràpida i senzilla totes les teves gestions. Accediràs a l'historial de les teves factures, controlaràs la teva despesa i podràs fer un seguiment de totes les teves gestions amb Endesa.
 
Si encara no estàs registrat, entra a Mi Endesa i proporciona les teves dades. Només trigaràs un minut. No obstant això, també pots enviar la teva sol·licitud a través de Mi Endesa sense necessitat de registrar-te. En aquest cas, et demanarem que ens facilitis unes dades d'identificació.
 
Una vegada rebuda i registrada la sol·licitud, podràs consultar l'evolució de la seva resolució a través Mi Endesa.
 
En qualsevol cas, abans de fer-nos arribar la teva disconformitat, tingues en compte aquestes senzilles consideracions.
 
 

< Com puc saber l'estat de la meva reclamació?

Quins són els terminis de reclamació? >

A dalt