Avantatges del cotxe elèctric

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Avantatges del cotxe elèctric

Tue Jul 15 13:18:14 CEST 2014
vehicle elèctric
Contingut ofert per 

 

L'ús d'un vehicle elèctric suposa un important estalvi per a la butxaca del consumidor. El principal avantatge econòmic prové del tipus d'energia que utilitza: l'electricitat. És molt més barat recarregar un cotxe elèctric que omplir amb gasolina el dipòsit d'un cotxe de combustió interna. Per tant, la despesa inicial que suposa la compra d'un cotxe elèctric s'amortitza en uns quants anys gràcies a l'estalvi en combustible, sobretot si tenim en compte les constants pujades del preu dels hidrocarburs que s'estan produint a curt i mitjà termini.

Les dades del cotxe elèctric juguen a favor d'aquest vehicle net i sostenible. Si comparem xifres, amb un consum elèctric mitjà de 15 kWh/100 km, recarregant a preu de tarifa TUR de 0,142319 €/KWh, el cost de recarregar un vehicle elèctric seria de 2,1 €/100 km aproximadament. I, aplicant la tarifa nocturna actual, el cost es transforma en 1 € (et recomanem que consultis la calculadora del cotxe elèctric). D'altra banda, segons les dades de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE per les sigles en castellà), un utilitari de gasolina que consumeixi 6 litres/100 km té un cost d'uns 7 €/100 km (preu mitjà de la gasolina a Espanya del 2010 segons estadístiques del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç).

vehicle elèctricA part de l'estalvi de combustible, els cotxes elèctrics tenen un important estalvi en manteniment, perquè no tenen olis ni altres lubricants, menys filtres, un desgast escàs de frens i absència de transmissions mecàniques, entre d'altres coses. A més, l'eficiència energètica del vehicle elèctric és gairebé el doble que el de combustió interna. Segons les dades de la Comissió Europea, un cotxe elèctric té una eficiència del 60 % enfront del 20 % dels motors convencionals.

Per últim, no hem d'oblidar els importants avantatges que tenen els cotxes elèctrics per al medi ambient, que també es tradueixen en beneficis econòmics, sobretot per a la societat. El més important: el tub d'escapament d'aquests vehicles no emet diòxid de carboni (CO2), de manera que contribueix a reduir l'efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals. A més, els motors són totalment silenciosos i no vibren, cosa que ajuda a reduir la contaminació acústica.

Endesa ha establert la política de desenvolupament del vehicle elèctric com una de les vies principals per a la lluita contra el canvi climàtic.
Per això, està desenvolupant una activitat intensa que es materialitza en acords amb fabricants d'automòbils i entitats públiques, així com també en la participació en projectes de demostració i d'R+D+I d'estandardització.

Ja tens alguns motius per comprar un vehicle elèctric. T'hi animes?

Més informació sobre el vehicle elèctric.

vacío

 

Més articles -Al portal d'eficiència energètica d'Endesa-
vacío
Cada vegada som més conscients que els combustibles fòssils són un recurs limitat. Per contrarestar-ho, s'estan duent a terme avanços tecnològics, com ara els cotxes híbrids. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
vacío
Una de les alternatives del moment per desplaçar-se per la ciutat són les motos elèctriques. Parlem de tots els avantatges que presenten, tant mediambientals com econòmics.
 
vacío
Et manté en forma, no contamina el medi ambient i et fa estalviar diners. Sí, parlem de les bicicletes elèctriques, la solució perfecta per a trajectes curts i no tan curts.
 
 
 
A dalt