Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Quin és el procés de contractació de la Tarifa One?

Quin és el procés de contractació de la Tarifa One?

Contractar la tarifa One d'Endesa és molt còmode. Pots iniciar la contractació des del nostre catàleg de productes, mitjançant campanyes o promocions, des del comparador de productes o des de la teva "Àrea client".

La teva contractació en línia en 3 passos:

  • Informa't dels productes i les ofertes que tenim i tria el que s'adapti millor a les teves necessitats.
  • Revisa les condicions generals i particulars de contractació.
  • Accedeix al formulari de contractació en línia corresponent i emplena els camps.

T'expliquem el procés de contractació pas a pas:

"Les teves dades": deixa que et coneguem per poder-te oferir el millor servei. Indica'ns les teves dades personals i la teva adreça de correspondència.

Si ja ets client d'Endesa, si ho vols, podem recuperar les teves dades. D'aquesta manera, el procés de contractació en línia serà més senzill.

"El teu subministrament": en aquest pas ens has d'indicar:

  • La teva companyia comercialitzadora.
  • El teu número de CUPS o l'adreça del punt de subministrament.
  • Si no ets titular del contracte, no passa res: a l'hora de contractar el servei, nosaltres et farem el canvi de titular.

La teva potència: selecciona la potència que millor s'ajusta a les teves necessitats. Si ho vols, posem a la teva disposició la nostra calculadora de potència.

Resum de la comanda: podràs veure un resum dels productes que contractis.

Les teves dades de pagament: afegeix el compte bancari on vulguis domiciliar el pagament de les factures. Si el compte bancari que ens facilitis no està registrat, t'adjuntarem una ordre de domiciliació.

La teva documentació: T'informarem de si caldrà que adjuntis el Certificat d'Eficiència Energètica (CIE). Només cal enviar-lo en cas d'ampliacions de potència que superin la potència màxima autoritzada (PMA; en el cas d'Andalusia, 1,5 PMA), ampliacions en casos d’un CIE de més de 20 anys i canvis de titular amb un CIE de més de 20 anys. En cas de no tenir la documentació necessària disponible en el moment, ens la podràs enviar per correu electrònic o correu postal: recepcioncie@endesa.es.

La teva confirmació: es mostrarà el detall de totes les dades que ens hagis facilitat. Podràs fer el seguiment de la contractació mitjançant Mi Endesa.

Una vegada finalitzada la contractació, podràs consultar el detall de la sol·licitud. T'informarem del número de contracte i t'enviarem un correu electrònic a l'adreça que ens has facilitat, des del qual et podràs descarregar les condicions particulars i generals que primer hauràs acceptat.

Amb la contractació en línia s'activa automàticament el servei de factura electrònica, i començaràs a gaudir de tots els seus avantatges. Si vols obtenir-ne més informació, fes clic a la factura electrònica.