Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Preguntes freqüents

Com es compara la factura de la llum a Espanya amb la factura d'altres països d'Europa?

La factura de la llum a Espanya ha pujat per sobre de la mitjana europea al llarg dels darrers 5 anys.
 
S'acostuma a afirmar que Espanya té la tercera electricitat més cara d'Europa, només superada per Xipre i Irlanda. Tot i així, aquesta conclusió es deriva d'una comparació errònia, que no inclou els impostos. En molts països europeus, les ajudes a les renovables no s'inclouen en la factura del subministrament, com passa a Espanya, sinó que es paguen mitjançant impostos o taxes. Per això, l'única comparació homogènia és amb impostos. Per exemple, a Alemanya els preus són més cars perquè incorporen una taxa per finançar les energies renovables. De la mateixa manera, altres països com Itàlia tenen preus més alts que Espanya. Són, precisament, aquells països que tenen actualment la penetració més gran de renovables i el volum més gran d'ajudes a aquestes fonts d'energia. A l'extrem contrari, trobem països com França, amb preus de l'energia per sota de la mitjana de la Zona Euro, ja que disposen d'una barreja de generació més equilibrada amb un pes més gran de fonts d'energia de preu més baix, com la nuclear i la hidràulica.
 

A dalt