Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Preguntes freqüents

Quines són les partides de cost necessàries per subministrar l'electricitat?

  • Costos de l'energia.
 
El 30 % de l'import reflectit en la factura de la llum es destina al pagament de l'energia consumida. El preu d'aquesta energia es fixa cada tres mesos mitjançant una subhasta, supervisada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, en què participen més de 20 companyies nacionals i internacionals.
 
Les companyies elèctriques generadores participen en aquesta subhasta amb una activitat inferior a l'11 % del mercat. La resta d'agents inclou operadors especialitzats en trading, com per exemple bancs d'inversió, a més d'empreses energètiques amb producció en altres països.
 
  •  Costos de la xarxa de transport i distribució.
 
El 4 % de l'import de la factura cobreix la construcció i el manteniment de les línies elèctriques de molt alta tensió, que són propietat de Red Eléctrica de España, una empresa participada per l'Estat que transporta l'electricitat des de les centrals elèctriques fins als centres de distribució.
 
A més a més, el 10% de la factura es destina als costos de construcció i manteniment de les línies d'alta, mitjana i baixa tensió, que són propietat de les empreses Distribuïdores privades i que porten finalment l'electricitat als punts de subministrament com ara llars, fàbriques i altres centres de treball.
 
El Govern fixa aquests imports.
 

A dalt