Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Com sé si el meu comptador és intel•ligent i està integrat en el sistema de telegestió?

Els comptadors intel·ligents es van començar a instal·lar al nostre país el 2010 i està previst que tots els habitatges en tinguin un abans del 2019. El responsable de la instal·lació del comptador nou és la teva companyia distribuïdora, que t'informarà de la instal·lació per carta.

En el cas d’Endesa, hem dissenyat un pla de comunicació específic perquè estiguis informat a cada moment del procés de canvi de comptador que s'està duent a terme. Per això, quan s’hagi de dur a terme la substitució d'equips a la teva zona, rebràs una carta en què se t’informarà de la data en què se substituirà el comptador.

  • Un operari autoritzat per Endesa es desplaçarà al teu domicili per efectuar la substitució. 
  • Durant el procés de canvi del comptador, el subministrament elèctric s'interromprà breument. Un cop feta la substitució, el comptador nou es posarà en funcionament de manera immediata.
  • Un cop finalitzat el procés, rebràs una segona carta de confirmació en què se’t comunicarà oficialment que ja disposes d'un comptador intel·ligent.
  • Recorda que la instal·lació és gratuïta. No hauràs d'abonar cap import a l'operari que faci la substitució del comptador.

Quan el comptador estigui integrat en el sistema de telegestió, et començarem a facturar per hores i te n’informarem enviant-te una carta amb la primera factura que rebis amb aquest nou model de facturació. 

 

< Què vol dir que el meu comptador intel•ligent està “connectat” o “integrat”?

Canviar al comptador intel•ligent em suposarà cap canvi en les condicions del meu contracte? >

A dalt