Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Què és una companyia comercialitzadora?

Una companyia Comercialitzadora és aquella que compra l'energia a la companyia Generadora, paga el preu del seu transport a la Distribuïdora i ven la llum al consumidor final.
 
Per tant, la teva Comercialitzadora és amb qui contractes la llum, qui et factura i qui t'atén per a qualsevol canvi, modificació i consulta del teu contracte que vulguis fer.
 
El consumidor té dret a escollir lliurement la companyia Comercialitzadora que li subministri l'electricitat. El canvi de companyia comercialitzadora no suposa cap canvi a la teva instal·lació, ni interrupcions en el subministrament.
Per ajudar-te en la teva elecció, et facilitem els llistats que corresponen a les empreses Comercialitzadores de Mercat Lliure i les Comercialitzadores de Referència.
 
Empreses Comercialitzadores al Mercat Lliure:
Pots contractar la llum amb una empresa comercialitzadora a un preu lliurement pactat entre les parts. A continuació, et presentem un llistat amb les empreses comercialitzadores registrades a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE).
 
Companyies Comercialitzadores Mercat Lliure Llum
Companyies Comercialitzadores Mercat Lliure Gas
 
Comercialitzadores de Referència
 
Les Comercialitzadores d'últim Recurs passen a denominar-se Comercialitzadores de Referència per oferir el Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC).
 
La Comercialitzadora de Referència també ofereix:
 
  • El Bo Social.
  • La tarifa per a clients amb potència contractada superior a 10 kW, sense dret a PVPC (tarifa dissuasiva).
  • El PVPC amb preu fix anual.
 
En el cas d'Endesa, la comercialitzadora de referència és Endesa Energía XXI.
 
A continuació es mostra un llistat amb les companyies Comercialitzadores de Referència existents
 

Què signifiquen les sigles ID? >

A dalt