Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Què succeeix si deixes de complir els requisits que et donen dret al bo social?

Què succeeix si deixes de complir els requisits que et donen dret al bo social?

Haver tingut dret al bo social en el passat no implica que això segueixi sent així. El mes d'octubre del 2017 es van modificar els requisits per rebre el bo social i tothom ha de renovar-ne la sol·licitud abans del 8 d'octubre de 2018.

Una vegada concedit el bo social, les circumstàncies de la llar poden canviar (per exemple, una millora en el nivell de renda). En aquests casos, has de comunicar a la teva comercialitzadora elèctrica de referència qualsevol canvi que suposi la pèrdua del dret a percebre el bo social.

Contingut actualitzat segons el Reial Decret-Llei 15/2018, de 5 d'octubre, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors.

Informació important per als beneficiaris de l'antic Bo Social (anterior a octubre de 2017)

Segons els últims canvis normatius publicats pel govern, t'informem el següent si NO has demanat la renovació abans del 8 d'octubre, 2018:

  • El teu subministrament es facturarà en PVPC sense descompte.
  • I si sol·licites la renovació entre el 8 d'octubre i el 31 de desembre de 2018 i finalment t'assignen el bo social, és possible que no es reflecteixi el descompte a les factures corresponents els mesos d'octubre, novembre i desembre, però se t'aplicarà retroactivament en les factures posteriors.