La Tarifa regulada (PVPC)

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

  • La Tarifa regulada (PVPC)

La Tarifa regulada (PVPC)

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

La Tarifa regulada (PVPC)

Quina és la tarifa regulada o PVPC

Es tracta del nou sistema de facturació que es recull a la Resolucio de 2 de juny de 2015, de la Secretaria d`Estat d`Energía, segons el qual se't facturarà en funció del consum de llum que facis cada hora, i s'aplicaran els preus que marqui en aquest moment el mercat de l'energia.

Per facturar-te per hores has de tenir un contracte amb una Comercialitzadora de Referència , un comptador intel•ligent integrat en els sistemes de telegestió i una potència contractada menor o igual a 10 kW.

Imagen

On puc veure els preus de la llum per hores?

Els preus de la llum per hora estan disponibles a la pàgina web de Red Eléctrica de España (REE), www.ree.es, des del dia anterior, a partir de les 20:15 hores.

Imagen

Com se sap quin és el meu consum de llum per hores?

Per mitjà dels comptador intel•ligent que registren el consum de llum per hores.

Amb el comptador intel•ligent  integrat en el sistema de telegestió, la lectura del comptador es fa a distància de manera automàtica, sense que cap tècnic hagi d'anar al teu domicili per prendre la lectura i sense que ens l'hagis d'aportar tu.

Imagen

Facturació per hores és el mateix que discriminació horària?

No. La facturació per hores no és el mateix que la discriminació horària. En el següent quadre te’n descrivim les diferències principals.

 

  Facturació per hores Discriminació horària
Què és? És el nou mètode de facturació, segons el qual es factura en funció del consum de llum que facis cada hora i s'apliquen els preus que marqui en aquell moment el mercat de l'energia. Hi ha un preu de l'energia diferent per a cada hora del dia.

S'estableixen dos períodes de temps en què els preus de la llum són diferents. Aquests períodes de temps són els següents:

  • Període punta (durant el dia), en què el preu de la llum és més car.
  • Període vall (durant la nit), en què el preu de la llum és més barat.

El preu de l'energia és el mateix durant les hores que comprenen cadascun dels períodes. És a dir, no hi ha un preu diferent per a cadascuna de les hores del dia. Aquí pots veure els horaris de cadascun dels períodes.

 

A qui s'aplica?

Als clients que tinguin instal·lat un comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió i que tinguin contractada la tarifa PVPC amb una potència menor o igual a 10 kW.

A tots els clients; és a dir, tots els clients poden sol·licitar una tarifa amb discriminació horària, independentment del tipus de tarifa que tinguin contractada.

 

Quin tipus de comptador es necessita?

Un comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió.

Qualsevol tipus de comptador, si bé és cert que en els comptadors no intel·ligents cal fer una adaptació per activar la discriminació horària.

 

Suposa cap cost?

No. El pas a la facturació per hores és totalment gratuït i automàtic.

Canviar-te a una tarifa amb discriminació horària et pot suposar un cost de 9,04 €, que és el cost associat a la modificació que cal fer en el comptador.

 

Imagen

Què significa "perfil de consumidor mitjà"?

És un model o patró de consum que utilitza Red Eléctrica de España (REE) per calcular el preu de la llum del PVPC (antiga TUR).

Es correspon amb la distribució del consum que fan els clientes durant el dia.

Imagen

Què és la companyia comercialitzadora de Mercat Lliure?

Una companyia comercialitzadora és aquella que compra l'energia a la generadora, paga el preu del transport a la distribuïdora i ven la llum al consumidor final.

Per tant, la teva comercialitzadora és amb qui contractes la llum o el gas, qui et factura i qui t'atén per a qualsevol canvi, modificació i consulta del contracte que vulguis fer.

El consumidor té dret a escollir lliurement la companyia comercialitzadora que li subministri l'electricitat. El canvi de companyia comercialitzadora no suposa cap canvi en la teva instal·lació ni cap interrupció en el subministrament.

En el contingut següent aclarim les diferències entre una comercialitzadora i una distribuïdora, i expliquem què fa cadascuna i a qui t'has de dirigir en cada cas.

Imagen
A dalt