Facturació per hores

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

 • Facturació per hores

Facturació per hores

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Facturació per hores

> En què consisteix el nou sistema de facturació per hores? > On puc veure els preus de la llum per hores? > A qui s’aplica el sistema de facturació per hores? > El nou sistema de facturació per hores m'ajudarà a estalviar en la factura de llum? > El canvi a la facturació per hores és automàtic o he de fer res? > Com se sap quin és el meu consum de llum per hores? > Quan es comença a aplicar el nou sistema de facturació per hores? > Com em puc assabentar que se m'ha començat a facturar per consums horaris? > Com s'estableixen els preus? > Quins són els avantatges i els inconvenients de la facturació per hores? > Canviarà la meva factura de llum? > Tinc cap alternativa a aquest tipus de facturació per hores? > Facturació per hores és el mateix que discriminació horària? > Què passa si la meva potència contractada supera els 10 kW? > Com puc planificar el meu consum mensual d'electricitat? > Quina mena d'informació puc consultar en relació amb el meu consum? > Canviarà de cap manera la factura de llum quan se’m comenci a facturar en funció del meu consum real? > He d'estar registrat a Mi Endesa per poder consultar els meus consums? > Si no tinc factura electrònica, com puc veure els meus consums? > Tenir PVPC significa que se'm facturarà per hores? > Què és una Comercialitzadora de Referència? > Què significa “perfil de consumidor mitjà”? > Què és la companyia distribuïdora? > Què és la companyia comercialitzadora de Mercat Lliure? > Quines diferències hi ha entre les companyies comercialitzadores de mercat lliure i les Comercialitzadores de Referència?

En què consisteix el nou sistema de facturació per hores?

Es tracta del nou sistema de facturació que es recull a la Resolucio de 2 de juny de 2015, de la Secretaria d`Estat d`Energía, segons el qual se't facturarà en funció del consum de llum que facis cada hora, i s'aplicaran els preus que marqui en aquest moment el mercat de l'energia.

Per facturar-te per hores has de tenir un contracte amb una Comercialitzadora de Referència , un comptador intel•ligent integrat en els sistemes de telegestió i una potència contractada menor o igual a 10 kW.

Imagen

On puc veure els preus de la llum per hores?

Els preus de la llum per hora estan disponibles a la pàgina web de Red Eléctrica de España (REE), www.ree.es, des del dia anterior, a partir de les 20:15 hores.

Imagen

A qui s’aplica el sistema de facturació per hores?

Als clientes:

​Si vols saber com t’estem facturant, aquí t'ho expliquem

Imagen

El nou sistema de facturació per hores m'ajudarà a estalviar en la factura de llum?

El nou sistema de facturació per hores t'ajudarà a planificar el teu consum adaptant-lo a les hores de menor cost.

Quan rebis la primera factura per consums horaris, podràs veure a Mi Endesa/Els meus contractes des de l'enllaç Consulta de consums, un gràfic amb els teus consums per hores, en què s'indica el teu consum a les hores de menor i major cost. D'aquesta manera, podràs planificar la teva despesa fent un ús elevat de l'energia a les hores més barates.

A la pàgina web de Red Eléctrica de España (REE), www.ree.es, pots veure el preu per hora de la llum el dia abans, a partir de les 20:15 hores.

Imagen

El canvi a la facturació per hores és automàtic o he de fer res?

No has de fer res. En el moment que la lectura del comptador es telemesuri automàticament, se't començarà a facturar per consums horaris.

Imagen

Com se sap quin és el meu consum de llum per hores?

Per mitjà dels comptador intel•ligent que registren el consum de llum per hores.

Amb el comptador intel•ligent  integrat en el sistema de telegestió, la lectura del comptador es fa a distància de manera automàtica, sense que cap tècnic hagi d'anar al teu domicili per prendre la lectura i sense que ens l'hagis d'aportar tu.

Imagen

Quan es comença a aplicar el nou sistema de facturació per hores?

D'acord amb el que s'estableix a la Resolucio de 2 de juny de 2015, de la Secretaria d`Estat d`Energía, s'estableix un termini de l'1 de juliol de 2015 a l'1 d'octubre de 2015 perquè totes les companyies elèctriques comencin a facturar així als seus clients.

Recorda que només se't començarà a facturar per hores si tens un contracte amb una Comercialitzadora de Referència, tens instal•lat el comptador intel•ligent integrat en els sistemes de telegestió i tens una potència contractada menor o igual a 10 kW.

Imagen

Com em puc assabentar que se m'ha començat a facturar per consums horaris?

Endesa Energía XXI (comercialitzadora de referència de Endesa) t'enviarà una carta abans d'emetre la primera factura, en què t'informarà de l'inici de la facturació per hores.

Imagen

Com s'estableixen els preus?

El preu de la llum per hores es fixa en funció de l'oferta i la demanda d'electricitat a cada hora del dia.

Els preus de la llum per hora estan disponibles a la web Red Eléctrica de España (REE), www.ree.es, des del dia anterior, a partir de les 20:15 hores. També pots consultar els preus de dies anteriors.

Imagen

Quins són els avantatges i els inconvenients de la facturació per hores?

 Els principals avantatges del model de facturació per hores són:

 • El cost de l'electricitat és el que es fixa en el mercat de l'energia.
 • Et permet adaptar el consum per facturar a les hores més econòmiques i aconseguir un estalvi en la factura de llum.

No obstant això, aquest nou model de facturació també té alguns inconvenients:

 • Per poder aprofitar les hores en què el preu de l'energia és més econòmic, has d’estar pendent del preu que té la llum cada hora del dia. Recorda que REE publica diàriament al seu web, www.ree.es, el preu per hores de la llum, a partir de les 20:15 h del dia anterior.
 • És possible que, malgrat conèixer les hores més econòmiques, no puguis canviar els teus hàbits de consum.
 • No disposes d'un únic preu per a l'electricitat durant tot el període de facturació.

Si vols evitar la variabilitat dels preus, aquí t’expliquem les diverses opcions que tens.

Imagen

Canviarà la meva factura de llum?

L'únic canvi és que et facturarem per consum real horari en lloc de fer-ho pel perfil d'un consumidor mitjà, que és com et facturàvem fins ara.

A la factura s'inclouen petits canvis informatius, com ara el tipus de comptador i facturació a la secció Dades de contracte:

 • Tipus de comptador: Amb comptador intel•ligent efectivament integrat en el sistema de telegestió.
 • Facturació per consum real horari.

I a la secció Detall de factura, els enllaços relacionats, on en trobaràs més informació.

Pel que fa al disseny i l'estructura, la factura no canvia.

Imagen

Tinc cap alternativa a aquest tipus de facturació per hores?

 • Pots contractar una tarifa de Mercat Lliure i, d’aquesta manera, aprofitar-ne tots els avantatges:​
 • Preus més competitius.
 • Preus coneguts per endavant i estables com a mínim durant un any.
 • Pots gaudir de productes i serveis addicionals adaptats a les teves necessitats.
 • Sense compromís de permanència, ni penalitzacions.

Imagen

Facturació per hores és el mateix que discriminació horària?

No. La facturació per hores no és el mateix que la discriminació horària. En el següent quadre te’n descrivim les diferències principals.

 

  Facturació per hores Discriminació horària
Què és? És el nou mètode de facturació, segons el qual es factura en funció del consum de llum que facis cada hora i s'apliquen els preus que marqui en aquell moment el mercat de l'energia. Hi ha un preu de l'energia diferent per a cada hora del dia.

S'estableixen dos períodes de temps en què els preus de la llum són diferents. Aquests períodes de temps són els següents:

 • Període punta (durant el dia), en què el preu de la llum és més car.
 • Període vall (durant la nit), en què el preu de la llum és més barat.

El preu de l'energia és el mateix durant les hores que comprenen cadascun dels períodes. És a dir, no hi ha un preu diferent per a cadascuna de les hores del dia. Aquí pots veure els horaris de cadascun dels períodes.

 

A qui s'aplica?

Als clients que tinguin instal·lat un comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió i que tinguin contractada la tarifa PVPC amb una potència menor o igual a 10 kW.

A tots els clients; és a dir, tots els clients poden sol·licitar una tarifa amb discriminació horària, independentment del tipus de tarifa que tinguin contractada.

 

Quin tipus de comptador es necessita?

Un comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió.

Qualsevol tipus de comptador, si bé és cert que en els comptadors no intel·ligents cal fer una adaptació per activar la discriminació horària.

 

Suposa cap cost?

No. El pas a la facturació per hores és totalment gratuït i automàtic.

Canviar-te a una tarifa amb discriminació horària et pot suposar un cost de 9,04 €, que és el cost associat a la modificació que cal fer en el comptador.

 

Imagen

Què passa si la meva potència contractada supera els 10 kW?

Si tens una tarifa amb una potència contractada superior als 10 kW, no se't comença a facturar per hores, encara que tinguis un comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió. 

Imagen

Com puc planificar el meu consum mensual d'electricitat?

Amb el nou mètode de facturació per hores se’t facturarà en funció del consum de llum que facis cada hora, de manera que s’aplicaran els preus que marqui en aquell moment el mercat de l'energia.
A Endesa posem a la teva disposició un gràfic en què t’informem del consum que has fet i t’indiquem les hores més econòmiques i les més cares. D'aquesta manera, i en la mesura que es pugui, podràs planificar-te reduint el consum d'electricitat a les hores en què l'energia és més cara i consumint més a les hores més barates. Podràs consultar aquest gràfic:
 • Si tens activada la factura electrònica en el correu electrònic que reps en què se t’informa de la disponibilitat de la factura. Si encara no tens activat aquest servei, et pots donar d’alta ara i començar a gaudir de tots els avantatges.
 • Accedint a l'àrea registrada de Mi Endesa, a la pestanya Els meus contractes i fent clic a l'enllaç Consulta de consums. També podràs consultar-lo a les pestanyes Els meus contractes i Les meves factures. Si encara no t’hi has registrat, pots fer-ho des d’aquí.
 • A la nostra aplicació, en què veuràs una secció nova al menú anomenat Els meus consums, des del qual podràs consultar tot el detall. 
 • Des de la pàgina d'inici, en el mòdul Resol en un minut”, a la secció Consum horari.
 

Imagen

Quina mena d'informació puc consultar en relació amb el meu consum?

Amb el nou mètode de facturació horària posem a la teva disposició un gràfic en què t’informem del consum que has fet i t’indiquem les hores més econòmiques i les més cares.

Aquest gràfic és totalment configurable, de manera que podràs veure l'evolució del consum per hores, per dies i, fins i tot, fer una comparativa mensual.

En el cas que ho desitgis, sempre podràs imprimir la pàgina amb les dades del consum en detall, enviar-la per correu electrònic o descarregar-te-la al teu ordinador.

Recorda que pots accedir a aquesta informació a la teva àrea privada Mi Endesa, a l’aplicació d'Endesa o des de la pàgina d'inici d'Endesa Clients, a l'apartat Resol en un minut.

 

Imagen

Canviarà de cap manera la factura de llum quan se’m comenci a facturar en funció del meu consum real?

Pel que fa al disseny i l’estructura, la factura no canvia. L'únic canvi és que et facturarem pel teu consum real horari en lloc de fer-ho pel perfil d'un consumidor mitjà, que és com ho havíem fet fins ara. 

A la factura s'inclouen petits canvis informatius, com ara el tipus de comptador que tens i el tipus de facturació a la secció “Dades de contracte”:

 • Tipus de comptador: Amb un comptador intel·ligent efectivament integrat en el sistema de telegestió.
 • Facturació per consum real horari

I a la secció Detall de factura, els enllaços relacionats en què trobaràs més informació. 

 

Imagen

He d'estar registrat a Mi Endesa per poder consultar els meus consums?

No cal. Podràs accedir al teu consum des de la pàgina d’inici d'Endesa Clients, fent clic a l’apartat Resol un minut. Només cal que introdueixis el NIF i el número de contracte i podràs consultar tota la informació del teu consum per hores. 

No obstant això, et recordem que a la teva àrea privada, Mi Endesa, podràs consultar aquesta informació d'una manera molt més còmoda, sense necessitat de tenir a mà el número de contracte. A més, a Mi Endesa podràs fer totes les gestions i consultes associades als teus contractes i factures.

 

Imagen

Si no tinc factura electrònica, com puc veure els meus consums?

En cas de no disposar de factura electrònica, podràs consultar els teus consums:

 • Accedint a l'àrea registrada de Mi Endesa, a la pestanya Els meus contractes i fent clic a l'enllaç Consulta de consums. També podràs consultar-los a les pestanyes Els meus contractes i Les meves factures
 • Entrant a la nostra aplicació, en què veuràs una secció nova al menú anomenat Els meus consums, des del qual podràs consultar tot el detall. 
 • Des de la pàgina d’inici, en el mòdul Resol en un minut”, a la secció Consum horari.
En qualsevol cas, et convidem que et donis dalta en aquest servei per poder començar a gaudir des d'ara mateix de tots els avantatges.

Imagen

Tenir PVPC significa que se'm facturarà per hores?

Només se’t començarà a facturar per hores si tens instal·lat el comptador intel·ligent integrat en els sistemes de telegestió, un contracte amb una Comercialitzadora de referència i una potència contractada menor o igual a 10 kW.

Si encara no tens el comptador intel·ligent instal·lat o encara no està integrat en els sistemes de telegestió, se’t segueix facturant aplicant el perfil d'un consumidor mitjà, creat per Red Eléctrica a partir de patrons de comportament dels consumidors.

Imagen

Què és una Comercialitzadora de Referència?

Les Comercialitzadores d'Últim Recurs (CUR) van passar a denominar-se Comercialitzadores de Referència (CR) per oferir el Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC).

La Comercialitzadora de Referència també ofereix:

Hi ha 7 Comercialitzadores de Referència; en el cas d'Endesa, la Comercialitzadora de Referència és Endesa Energía XXI.

Imagen

Què significa “perfil de consumidor mitjà”?

És un model o patró de consum que utilitza Red Eléctrica de España (REE) per calcular el preu de la llum del PVPC (antiga TUR).

Es correspon amb la distribució del consum que fan els clientes durant el dia. 

Imagen

Què és la companyia distribuïdora?

És la propietària de la xarxa elèctrica que s'encarrega de portar físicament l'electricitat a casa teva. També s'encarrega de garantir la qualitat del servei, efectuar la lectura de comptadors, mantenir les instal·lacions, atendre i reparar les avaries, etc.

Imagen

Què és la companyia comercialitzadora de Mercat Lliure?

Una companyia comercialitzadora és aquella que compra l'energia a la generadora, paga el preu del transport a la distribuïdora i ven la llum al consumidor final.

Per tant, la teva comercialitzadora és amb qui contractes la llum o el gas, qui et factura i qui t'atén per a qualsevol canvi, modificació i consulta del contracte que vulguis fer.

El consumidor té dret a escollir lliurement la companyia comercialitzadora que li subministri l'electricitat. El canvi de companyia comercialitzadora no suposa cap canvi en la teva instal•lació ni cap interrupció en el subministrament.

Imagen

Quines diferències hi ha entre les companyies comercialitzadores de mercat lliure i les Comercialitzadores de Referència?

La principal diferència entre tots dos tipus de companyies són les tarifes que comercialitzen:

 • Les companyies comercialitzadores de mercat lliure pacten lliurement amb els clients les tarifes que millor s'adapten a les seves necessitats. 
 • Les Comercialitzadores de Referència ofereixen als clients les tarifes regulades:
 

Imagen
A dalt