Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Què és exactament la tarifa amb discriminació horària?

Què és exactament la tarifa amb discriminació horària?

És la tarifa en què el preu de l'electricitat varia en funció de l'hora en què es faci el consum. L'objectiu és evitar puntes de demanda elèctrica i beneficiar amb un preu més baix aquells usuaris que consumeixen l'electricitat en les hores de menys demanda, quan la producció i distribució d'electricitat és més barata.

En el cas que l'usuari pugui consumir electricitat majoritàriament en les hores de menys demanda (al matí i a la nit), es podrà beneficiar d'un important descompte en el preu de l'electricitat. Per contra, tindrà un recàrrec en el consum de les hores de més demanda d'electricitat, cosa que s'haurà de tenir en compte per no acabar pagant més.

Per poder facturar les tarifes amb discriminació horària, els clients han de tenir un comptador que permeti discriminar els consums en els diferents períodes horaris.

S'anomena "període vall" les hores en què el preu de l'energia és més barat; per contra, el període punta comprèn l'interval en què el preu de l'energia és més car.

Periodos horarios

Contenido relacionado (CA)