Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Preguntes freqüents

Què he de saber per triar entre una instal·lació monofàsica o trifàsica a la meva llar?

Recorda que:
  • Les instal·lacions monofàsiques són aquelles que tenen una única fase i una única corrent alterna.  Les seves potències normalitzades s'estableixen al voltant dels 220 o 230 volts. Generalment disposen de menys de 10 kW i són les que es fan servir a les llars. Una llar amb els aparells estàndard i fins i tot una piscina podrien utilitzar aquest tipus d'instal·lacions.
  • Les instal·lacions trifàsiques són aquelles que consten de 3 fases, 3 corrents alternes diferents que divideixen la instal·lació en 3 parts a les quals arriba potència constant. Les seves potències normalitzades actualment s'adapten a 400 volts.
Per això, per triar entre un tipus d'instal·lació o l'altra has de calcular aproximadament la potència que consumeixen cada un dels aparells elèctrics de casa teva. En aquest sentit:
  • En habitatges en els quals no es necessiti una potència superior a 10 kW, és més recomanable tenir una instal·lació monofàsica.
  • En habitatges en les quals es necessiti una potència superior a 10 kW, és més recomanable tenir una instal·lació trifàsica. Això sí, és important comptar també amb electrodomèstics trifàsics.

En qualsevol cas, sempre et recomanem consultar amb un professional que t'assessori ja que el canvi d'instal·lació és costós.

A dalt