Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
 • CAT
 • EN
 • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Què és el PVPC?

El PVPC, o Preu Voluntari per al Petit Consumidor, és el sistema de fixació del preu de la llumimplantat pel govern per a clients de mercat regulat.

El PVPC, o Preu Voluntari per al Petit Consumidor, és el sistema de fixació del preu de la llum implantat pel govern per a clients de mercat regulat. Aquestes clients tenen un contracte amb una Comercialitzadora de Referència i una potència contractada no superior als 10 kW. La tarifa PVPC va substituir el 28 de març de 2014 ( Reial Decret ) la Tarifa d'Últim Recurs (TUR).

Amb l'entrada en vigor del PVPC, la factura de llum segueix tenint tres components:

 • El preu de produir l'electricitat.
 • Els peatges d'accés, que determina el Ministeri d'Indústria, per cobrir totes les activitats necessàries relacionades amb el procés de transportar el subministrament elèctric fins a casa teva i la resta dels costos a càrrec del sistema elèctric.
 • Impostos establerts.

Amb el PVPC només es modifica la manera de calcular el preu de produir l'electricitat.

En què es diferencia la tarifa PVPC de l'antiga tarifa TUR?

Quan hi havia la TUR, el preu de l'electricitat es fixava a unes subhastes trimestrals entre les generadores i les distribuïdores elèctriques. Això va desaparèixer amb la PVPC i va començar a implementar-se un nou mercat en què els preus varien cada hora de cada dia, segons l'oferta i la demanda. Diversos factors influeixen en les pujades i baixades del preu del kWh en la tarifa regulada PVPC.

Com es duu a terme la facturació en PVPC?

Este nuevo sistema se aplicará de dos formas:

Si ja disposes d'un comptador intel·ligent

És possible saber quants kWh consumeixes cada hora de cada dia, així que només cal aplicar els preus comunicats per la xarxa elèctrica espanyola (Red Eléctrica Española). 

Si encara no disposes d'un comptador intel·ligent

És impossible saber quants kWh consumeixes cada hora, així que se t'aplica el perfil d'un consumidor mitjà (creat per la xarxa elèctrica espanyola).

Està previst que totes les llars disposin d'un comptador intel·ligent integrat en el sistema de telegestió abans del 2019.

Quines possibilitats ofereix el PVPC?

Tens 3 opcions dins del PVPC:

 1. Tarifa general

  S'hi aplica una corba de preus constant durant tot el dia, que són una mica més baixos durant la nit.

 2. Tarifa nocturna

  S'estableixen dos períodes de temps: un període punta (durant el dia) i un període vall (durant la nit), durant els quals el preu de la llum és molt diferent.

  Període punta:
  Hivern: de 12 a 22 hores.
  Estiu: de 13 a 23 hores.

  Període vall:
  Hivern: de 22 a 12 hores.
  Estiu: de 23 a 13 hores.

 3. Tarifa Supervall

  És una tarifa que divideix el dia en tres períodes. Disposa d'un període Supervall de la 01:00 h a les 07:00 h, pensat per fer més econòmica la recàrrega del vehicle elèctric.

Clients amb abonament social

Si tens un abonament social, se t'aplica la tarifa PVPC amb un 25 % de descompte. Per saber quins són els requisits per poder acollir-se a l'abonament social, fes clic aquí.