Avantatges de la bicicleta elèctrica

Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

  • Avantatges de la bicicleta elèctrica

Avantatges de la bicicleta elèctrica

Avantatges de la bicicleta elèctrica

vehículo eléctrico
Contingut ofert per 

 

És una pena que en alguns països, tot i que tenen un clima molt propici, no s'utilitzi tant la bicicleta com a mitjà de transport habitual. I és que, si ens parem un moment a pensar-ho, és potser el mitjà de transport personal urbà que ens ofereix el millor compromís pel que fa a preu de compra, cost d'utilització, sostenibilitat i practicitat.

És una passada!

Convido a qui mai no hagi anat amb bicicleta elèctrica que ho experimenti. La bicicleta elèctrica permet rodar sense esforços per la ciutat tan sols pedalejant sense pràcticament esforç, ja que hi ha un motor que ens ajuda en funció de les pedalades que fem, restant gairebé tot l'esforç que les nostres cames haurien de fer en una bicicleta convencional.

Cal destacar que una bicicleta elèctrica és un vehicle més destinat a ser un mode de transport que un vehicle d'oci per fer una volta el cap de setmana pel parc... És molt important tenir això en ment, perquè la gent pensa que pagar 900 o 1.000 euros per una bicicleta elèctrica és una bogeria si ho comparem amb el cost d'una bicicleta convencional (des de 150 o 200 euros), però és que no tenen res a veure els dos productes, excepte que tots dos tenen dues rodes i tenen el nom de «bicicleta» en comú.

Transport personal sostenible idoni per a la ciutat

Però per què la bicicleta elèctrica és el mitjà de transport ideal i, per exemple, a moltes ciutats espanyoles (Madrid entre d'altres) no se'n veuen pràcticament, de bicicletes (fins i tot de normals)? El primer que hem de tenir clar és que l' ús de la bicicleta a la ciutat té els seus riscos si la ciutat no està ben adequada al seu ús.

Però la bicicleta elèctrica permet esquivar bastants d'aquestes traves a l'hora de circular per la ciutat. El primer: estem més protegits dels cotxes que circulen al nostre voltant perquè a la bicicleta elèctrica anirem a un ritme més gran i més constant, ja que tenim una assistència al pedaleig.

Per normativa europea, la velocitat màxima d'una bicicleta elèctrica en mode d'assistència al pedaleig és de 25 km/h. Us semblarà poc però, creieu-me, és una velocitat en ciutat molt acceptable que poques vegades necessitarem. El segon és que una bicicleta elèctrica segueix sent una bicicleta i, tot i que no ho hauríem de fer, es pot utilitzar a vegades per alguna vorera ampla quan hi circulin pocs vianants. Aquesta flexibilitat és fonamental per voltar, escurçar, etc.

El tercer i més important és el fet que no ens cansem! Ens permetrà circular sense cansament, i això vol dir que no arribarem suats a la nostra destinació! Encara que hi hagi moltes costes. Per cert, la bicicleta elèctrica «s'empassa» les costes sense problemes... nosaltres ni ens n'adonem mentre seguim pedalejant...

A més, si ho fem d'una manera discreta, el cost del combustible (electricitat) ens pot sortir gratis... M'explico. Si utilitzem la bicicleta elèctrica per anar al nostre lloc de treball, sempre podem agafar la bateria (sempre lleugera i extraïble en bicicletes elèctriques) i apujar-la a l'oficina. I posar-la a carregar discretament en un dels endolls, igual que carregaríem el mòbil o un altre aparell de baixa potència.

Per cert, la potència absorbida d'un carregador de bicicleta elèctrica és d'uns 150 W... i en 2-3 hores es pot recarregar... Això, en consum, vol dir uns 750 W/h. A preu actual de l'electricitat de 0,16 ct./KWh, vol dir un cost d'uns 12 cèntims la recàrrega que paga el nostre cap...

Autonomies de fins a 160 km!

I és que amb els avanços en tecnologies de bateries (molts avanços procedeixen del desenvolupament de les bateries per a cotxe elèctric), tenim en el mercat models de bicicletes elèctriques amb autonomies que arriben fins als 160 km.

Per a gent de ciutat això és una barbaritat, ja que si fem servir la bici per desplaçar-nos localment, el normal és recórrer entre 10 i 20 km al dia... però el que ens permeten aquestes bicicletes elèctriques de llarga autonomia és no haver de recarregar la bateria cada dia, sinó potser una vegada a la setmana.

I també funcionen sense bateria!

Però és que la bicicleta elèctrica té un avantatge fonamental enfront d'altres vehicles de transport, elèctrics o convencionals de gasolina, etc. I és que si ens quedem sense combustible, podrem arribar a casa! No necessitarem trucar a grues, buscar gasolineres, etc. Podrem arribar a casa pedalejant.

Vehicle anticrisi

I és que la bicicleta elèctrica s'està convertint a Europa en un vehicle personal urbà «anticrisi», ja que ofereix el millor compromís entre mobilitat urbana i cost: no l'hem de matricular, no hem de pagar cap assegurança, no hem de pagar impostos de circulació, no hem de pagar pàrquing a la ciutat i no tindrem despeses de manteniment importants. Fins i tot ens podem estalviar el cost del gimnàs si decidim circular dos cops a la setmana sense el motor elèctric encès!

A Twenergy ja s'està parlant de bicicletes elèctriques.. Per què no deixes la teva opinió en el fil del forum "Bicicleta elèctrica: alternativa neta i econòmica de transport"?

vacío

 

Més articles a -El portal d'eficiència energètica d'Endesa-
coches híbridos
Com convertir una bicicleta normal en una bicicleta elèctrica
Els kits de conversió permeten convertir una bicicleta convencional en una d'elèctrica de manera fàcil i en un sol pas. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
motos eléctricas El futur dels cotxes híbrids
La tecnologia dels cotxes híbrids avança dia rere dia: nous models, nous reptes, noves oportunitats… Descobreix-ne més a Twenergy. Llegir l'article complet a twenergy.com
 
bicicletas eléctricas L'hidrogen: la revolució de les bicicletes elèctriques
L'hidrogen ha revolucionat la propulsió dels vehicles elèctrics, en especial de les bicicletes. Descobreix els diversos tipus de bicicletes elèctriques d'hidrogen a Twenergy.  Llegir l'article complet a twenergy.com
A dalt