Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Bombetes

Bombetes

Bombetes

El 18% de l'energia que consumim es fa servir per a la il·luminació. Et mostrem algunes algunes mesures que t'ajudaran a estalviar en la teva factura de la llum.
 

Quina mena de bombetes hi ha?

 

  • Llums incandescents: són les bombetes que tenim a casa de tota la vida, la seva tecnologia és la més antiga. Són les que tenen menys durada i el seu preu és també inferior. L'aprofitament de l'energia consumida és molt baix. Només el 5% es dedica a llum, la resta es perd en forma de calor.

  • Bombetes halògenes: el rendiment (llum i consum elèctric) és lleugerament millor que en les incandescents i ocupen menys espai per a la mateixa potència. Tenen una durada i un preu una mica superior a les incandescents. Ja es comercialitzen nous llums d'aquest tipus, que consumeixen fins a un 40% menys i fan la mateixa quantitat de llum.

  • Tubs fluorescents: generalment consumeixen un 80% menys per fer la mateixa llum que una bombeta incandescent. La calor que generen també és molt inferior. La durada, en funció de l'equip on estigui muntat i del tipus de tub, acostuma a ser entre 6 i 20 vegades més gran que la dels llums incandescents. Triguen una mica en arribar a la màxima potència de llum i el nombre d'enceses els afecta negativament, de manera que és un bon sistema per a llocs on els llums estan encesos moltes hores.

  • Bombetes d'estalvi: Per a un mateix nivell d'il·luminació, estalvien fins a un 80% d'energia i duran 8 vegades més.

  • Bombetes LED: és un díode que emet llum. Entre els avantatges principals hi ha el baix consum, temps de durada més llarg, mida reduïda, durabilitat i resistència a les vibracions. A més, redueixen l'emissió de calor i no contenen mercuri, que és molt nociu per al medi ambient.

Quin tipus de bombeta poso a casa meva?

 

  • Si els llums estan molt de temps encesos, com al saló o a la cuina, els més adequats són les bombetes de tecnologia fluorescent.

  • Si els llums estan poc temps encesos, com als passadissos o els banys, els més adequats són els halògens de baix consum (no tots són de baix consum).

A dalt