Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador.

Anar a(CA)
Pressiona la tecla de retorn per desplegar el contingut del menú. Prem la tecla de retorn per desplegar les opcions d'idioma. Prem la tecla retorn per desplegar les opcions de la mida de font.

Home principal

Pàgina desada correctament com a favorita

Forn

Forn

N'hi ha prou amb un senzill gest cada dia per aconseguir un gran estalvi d'energia a casa. El consum responsable ajuda sens dubte a tenir cura del medi ambient i, alhora, ens permet estalviar molts diners.
 
A continuació et donem tota una sèrie de consells pràctics per estalviar energia a casa.
 
 

Com puc estalviar amb l'ús del forn?

 

  • Preescalfa el forn a la mateixa temperatura que hagis menester per cuinar. El temps necessari dependrà de la potència i l'aïllament tèrmic.

  • Per evitar pèrdues de calor, comprova que la porta s'ajusta correctament.

  • Si cuines amb forn, evita obrir-lo mentre estigui encès. La temperatura baixa uns 25 a 30 graus quan s'obre, cosa que suposa fer servir més energia. Sabies que el forn elèctric aprofita més l'energia que el forn de gas?

  • Desconnecta el forn de 5 a 10 minuts abans de finalitzar la cocció per aprofitar la calor residual. Mentre el forn perd calor, els aliments s'acabaran de cuinar i estalviaràs energia.

  • Per reduir la teva factura de llum, tria electrodomèstics d'alta eficiència energètica (classe A, A+, A++ i A+++).

Coneix més sobre l'etiqueta energètica dels electrodomèstics.

 

Mantenir el forn en bones condicions, et pot ajudar a estalviar

 

  • Per a la seva neteja, fes servir una esponja amb aigua sabonosa quan estigui lleugerament calent, així els greixos es dissoldran amb més facilitat.

  • Algun nous models incorporen mecanismes que faciliten la seva neteja, com parets extraïbles; sistemes de neteja en fred o autoneteja pirolítica, que redueix el greix a cendres i en facilita l'eliminació.

 
A dalt