Aquesta versió de no és compatible.

Els navegadors no compatibles, a més d’impedir que puguis utilitzar totes les funcionalitats de la pàgina, són més lents i suposen un risc per a la teva seguretat.

Et recomanem que actualitzis la versió de navegador ara o que accedeixis a la pàgina amb un altre navegador .

Anar a(CA)
Llars i Negocis
  • CAT
  • EN
  • ES

Endesa - Llum, gas, persones

Tesla Model 3: El vehicle elèctric que bat rècords

Publicat el

 

L'any 2017 pot marcar un abans i un després al món dels cotxes elèctrics. La raó és que a finals d'aquest any començaran a rodar les primeres unitats del Tesla Model 3, un cotxe cent per cent elèctric que bat tots els rècords registrats fins ara en aquest tipus de vehicles de zero emissions. I tot a un preu assequible.

Les dades ho diuen tot: 400 quilòmetres d'autonomia, una acceleraciò de 0 a 100 quilòmetres en menys de sis segons i totalment elèctric.

El Model 3 de Tesla es presenta com una berlina, una versió més compacta del seu germà gran, el Model S, amb un disseny atractiu i espaiós, tecnològicament molt més avançat i amb un preu assequible que va des dels 35.000 als 42.000 dòlars, segons els extres. Un altre detall del disseny serà el quadre de comandament, on una gran pantalla digital substituirà al tradicional quadre de comandament.

Per carregar les bateries del Tesla Model 3, és necessari utilitzar una xarxa de connectors d'alta velocitat coneguda com Supercharging, que permet carregar la bateria en qüestió de minuts. Als Estats Units és fàcil trobar aquests punts de càrrega col•locats estratègicament en centres comercials, restaurants i gasolineres, igual que a Europa o a ciutats espanyoles com Girona i Tarragona. Amb tot, per facilitar el rodatge del Tesla Model 3, la companyia de Palo Alto espera ampliar aquesta xarxa amb 15.000 punts addicionals de càrrega per quan el cotxe estigui en producció.

A 24 hores del seu debut, la companyia californiana va rebre més de 180.000 reserves en ferm (amb 1.000 dòlars de paga i senyal). Una setmana després de la primera aparició en públic, el nombre comandes va superar les 325.000 unitats. L'última xifra que ha registrat la companyia d'Elon Munks és de 373.000.

La quantitat és tan desmesurada que triplica el nombre de cotxes que ha fabricat la marca en tota la seva història (entre el Model S i el Model X).

Per donar resposta a aquesta gran demanda, Tesla Motors està construint una gran fàbrica al desert de Nevada on preveu produir com a mínim 500.000 unitats a l'any. Si tot va bé, Tesla Motors podria entregar les primeres 200.000 unitats a finals del 2017, i la resta, al 2018.

Tot apunta que el Tesla Model 3 serà un referent en el mercat dels cotxes elèctrics, i provocarà que altres marques com Chevrolet, BMW o Nissan, principals rivals de Tesla Motors, apostin per nous vehicles amb millor tecnologia, major autonomia i preus més competitius. Arribarà finalment la revolució del cotxe elèctric?

Més articles a -El portal d'eficiència energètica d'Endesa-

Espanya no es queda enrere en la carrera pel desenvolupament de vehicles elèctrics Espanya no es queda enrere en la carrera pel desenvolupament de vehicles elèctrics. Al 2017, Velantur Cars llançarà el seu primer cotxe elèctric. Llegir l'article complet a twenergy.com
El cotxe elèctric no només ofereix avantatges econòmics El cotxe elèctric no només ofereix avantatges econòmics. Descobreix tots els avantatges que ofereixen els vehicles d'emissions zero. Llegir l'article complet a twenergy.com
Saps en què t'has de fixar a l'hora de comprar un cotxe elèctric? Saps en què t'has de fixar a l'hora de comprar un cotxe elèctric? Aprèn què has de tenir en compte. Llegir l'article complet a twenergy.com